Mercedes-Benz S-Klasse: bak gaat niet uit zijn P stand en start niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 400 cdi

De motor gaat niet rond er gebeurd gewoon niks als ik mijn contact omdraai, alle electronica werkt wel maar hij start niet.
Hij heeft het wel een paar keer gedaan en toen zag ik zoals gewoonlijk op het dashboard in welke versnelling hij stond (P/D/1/2/3).
Op het moment dat hij niet start zie ik ook in het dashboard geen P aanduiding dat hij in zijn parkeerstand staat, en krijg hem ook niet in een andere stand. Zou het zo kunnen zijn dat mijn bak geen goed signaal doorgeeft naar mijn contact?

mikealkmaar

Geplaatst door mikealkmaar (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Accuspanning te laag daarom krijg je hem ook niet uit de parkeerstand. Dit gaat d.m.v een veiligheidspal i.c.m rempedaal indrukken. Succes Jan

mikealkmaar (0), 14 jaar geleden

bedankt voor de reactie maar heb het probleem nogsteeds, na een tiental keer het contact aan en uit te zetten springt ie ineens wel op de goede stand. Dit weet ik doordat ik dan ineens de standen wel aangeeft in mijn dashboard in welke versnelling hij staat. Als ik dit in mijn dashboard zie kan ik altijd wel starten en als ik er dan een tijdje mee gereden heb dan doet hij het gewoon goed. Echt vreemd.De volgende start ie dan ineens weer niet

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Mike ik zou denken aan het elektrisch deel van het contactslot. Uit laten lezen is ook een optie want jou auto zal al canbus hebben. Succes.

mikealkmaar (0), 13 jaar geleden

Hoi Jan,

Ik heb me laten vertellen dat het ook aan de wma-module (schakelmodule) kan liggen die gaan vaker stuk. HEb je daar ervaring mee?Schijnt een dure grap te zijn.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Mike die ervaring heb ik niet ,Soms valt het mee , vaak ook tegen. Groeten

mikealkmaar (0), 13 jaar geleden

Het is opgelost bedankt voor de hulp maar het was een relais wat stuk was :S

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.