Mercedes-Benz Vito: banden

Bouwjaar: 1998

ben toe aan nieuwe banden, wie weet of ik een grotere maat band kan nemen om het toerental naar beneden te krijgen. de vito is een automaat rijdt veel in de stad waardoor de bak in zijn drie blijft, bij zestig schakelt hij pas naar zijn vier bij weinig gas geven.

cdewijk1556

Geplaatst door cdewijk1556 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan alleen als je geen ABS/ASR hebt...

Ger3524 (0) PRO, 18 jaar geleden

kan wel als je alle 4 de banden doet

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

ik heb ABS/ASR. alle vier is wel de bedoeling maar hoe groot?
Ik ben mij wel bewust dat de km en snelheidsmeter gaan afwijken maar dat is geen probleem. maar wat heeft ABS/ASR er mee te maken.

Ger3524 (0) PRO, 18 jaar geleden

abs en asr komen in werking als onderling te veel slip cq omtreksnelheid word waargenomen dus verschillende banden geeft te veel verschil . verschil in je teller aanwijzing ontkom je inderdaad niet aan en je vermogen trekkracht en topsnelheid ga je ermee beinvloeden Ligt aan voor welk doel je het doet maar geeft geen abs en asr storing als je alle 4 doet

Ger3524 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je wil weten hoe groot moet eerst bekend zijn hoe groot het nu is

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

ger giesen, het zijn standaardbanden geloof ik 215/65/15.
Al vast bedankt.
cees

Ger3524 (0) PRO, 18 jaar geleden

dan zou je naar 215/70/15 kunnen gaan maar vraag de leverancier ofdat er genoeg vrijheid blijft tussen je wielkasten etc

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft totaal geen zin. Kijk jou doel is dat de bak sneller in zijn vier overschakelt, dit kun je bereiken door gas terug te nemen en dan moet hij bij 50 km/h al overschakelen. Door hoge of grote banden eronder te monteren bereik je je doel echt niet. En je mag grote of kleine wielen eronder gooien, zolang ze alle vier onderling maar gelijk blijven dan heeft dit geen enkel invloed op je ABS/ASR-systeem. Heeft de bak wel genoeg olie?MVG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.