Mercedes-Benz Cls-Klasse: banden slijten aan de binnenzijde sterk af

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320 cdi

Na vele malen uitlijnen en vele banden te hebben versleten is er niemand die kan vertellen waarom de voorbanden altijd extreem aan de binnenzijde afslijten. Banden gaan hooguit 25000 km mee. Michelin 245/45 18 op Orginele velgen. Het is een CLS 320 cdi met spiraalveren zonder poespas. De rest van de banden slijten gewoon vlak. Opgemerkt de klant ""stevig" door de achter banden gaan ook niet echt langer mee. Normaal stond deze auto op 17inch.

Edhoff

Geplaatst door Edhoff (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Cls-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou in zo een geval hem gewoon wat meer toespoor geven en hem na bv. 5000km laten terugkomen om de profieldieptes op te meten.

De fabrieksuitlijngegevens zijn voor 17 inch velgen.

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Staat de achteras wel goed?
Je kunt het toespoor wel afstellen, maar als de achteras niet goed staat gaat de auto nog als een banaan over de weg...

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

bij dealer een complete uitlijning laten doen (camber --caster -toespoor en stuurhoek )
brede en extra lage banden resultaat weing km en ver van comforttabel rijden

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

laatste uitlijn gegevens bij de dealer halen, uitlijning verranderd wel eens, ik heb zelf een c classe met een sportonderstel, deze uitlijn gegevens zijn ook iets anders dan een gewone c maar optisch is dit niet te zien door een leek, je moet de stamkaart raadplegen.
dus de juiste uitlijn gegevens bij de juiste auto.
succes marcel

jazzie (0), 13 jaar geleden

Stamkaart? waar is deze op te vragen. Ik heb zelf ook een C200 Sportcoupe 2003 en ik heb de auto laatst uit laten lijnen.
Maar op de één of andere manier, blijft de auto soms zoeken.

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Jazzie. de stamkaart is een soort geboortebewijs, als de dealer het chassisnr in typed op het WIS dan krijg je bij uitlijning div mogelijkheden, dan moet je via de stamkaart de juiste uitlijngegevens er bij zoeken. want net als ik heb ik een sportonderstel maar dat zie je als leek niet als je twee wagens naast elkaar zet zie je hoogteverschil en mijn onderstel is stugger geveerd, minimale verschillen maar toch belangrijk voor de uitlijning, zorg altijd voor de laatste uitlijn gegevens voor het voertuig, de fabriekant wil soms wel eens een update doorvoeren.

succes Marcel.

jazzie (0), 13 jaar geleden

Dag Marcel,

Bedankt voor je duidelijke uitleg en ga hier mee aan de slag.
Ik zal dan ook de meetgegevens meenemen en dit vergelijken, hopende dat de gegevens overeenkomen. Want anders zal ik zeker terug gaan naar dit uitlijn station.
Nu begrijp ik ook, waarom er garages zijn die het woord uitlijnen van een Mercedes .... erg terughoudend zijn.

Groet,

Jazzie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Cls-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.