Mercedes-Benz Vito: bijstandkachel

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Heb zelf kachel ingebouwd in vito 110D merk eberspacher heeft steeds goed gedaan maar sinds kort wil hij niet meer aanslaan, hij begint wel, brand ook even kan je ruiken diesellucht, maar dan houd hij weer op en begint opnieuw dat herhaalt hij steeds,wat kan dat zijn. Wie weet raad.
gr.cees

cdewijk1556

Geplaatst door cdewijk1556 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

durk (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Cees,
Wat voor een display heb je erbij? Met een uitgebreide display kun je de standverwarming uitlezen. Ga anders even langs bij een eberspacher-dealer. Deze sluit ook zo'n luxe display aan op de bestaande draden en zal de standverwarming zo kunnen uitlezen.

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

dank je wel durk,
er zit geen display bij alleen een tijdklokje, ik zal opzoek gaan naar een dealer hoop dat er een in de buurt van driebergen zit. Nogmaals bedankt voor je suggestie

piet8975 (0), 18 jaar geleden

Dit lijkt op teweinig spaning, accu spanning gecontroleerd tijdens het opstarten? en zijn de aansluitingen wel goed?
Dit verhaal lijkt op een telage spanning bij de kachel.
Kan je de motor laten lopen tijdens het opstarten van de kachel en dan zoveel mogelijk verbruikers uit.
Er kan ook wat met de vlambewaker zijn of de warmte beveiliger.
Is de aanzuigmond vrij van van rommel,(handdoek of overal ervoor) probeer dit eerst.Succes.

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Welk type kachel ??

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

Beste Hub,
Het type kachel is een D5W-Z, komt uit een 108 CDI is een bijverwarmingkachel maar het stuurapperaat is vervangen door een handelsstuurapperaat waardoor het nu als bijstandkachel kan fungeren.
gr.cees.

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

Hallo pieter,
de motor kan lopen tijdens het opstarten van de kachel maar dan doet hij het ook niet, dus te lage spanning zal het waarschijnlijk niet zijn, de aanzuigmond zit onder de auto nog niet gecontroleerd ga ik eerst doen. Bedankt voor de tips.
gr.cees.

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Cees als de kachel wel aanslaat, maar niet goed brand is het goed mogenlijk dat de koolborstels van de motor versleten zijn dan draait de motor even goed en valt dan af en toe in storing,en rookt dan erg omdat er wel brandstof ingespoten wordt maar niet genoeg zuurstof, deze koolborstels zijn niet los te koop, dus moet je een compleet motortje kopen dit is een veel vorkomend probleem na het kapot gaan van de gloeibougie

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Cees...... ik moet me aansluiten bij Marcel idd waarschijnlijk motor.
Deze motor draait op een duty cicles(ivm verschillende toerentallen) en is alleen kompleet leverbaar.
Vorige week nog vervangen bij een webasto kachel (ongeveer het zelfde probleem en motortje cq systeem...kosten +/-150 euro

probeer effe bij www.standkachel.nl

succes Hub

cdewijk1556 (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal ik wil jullie nog bedanken voor alle tips die ik heb ontvangen, het euvel was dat de circulatiepomp niet draaide (zat vast had wel spanning) daardoor trad de beveiliging van oververhitting in werking, waardoor de kachel wel aansloeg maar niet verder ging.
gr.cees.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.