Mercedes-Benz E-Klasse: Binnenverlichting gaat niet meer automatisch uit

Brandstof: Diesel, Motorcode: E290 td

Afgelopen week is mijn airco pomp vervangen.
Toen ik de wagen weer meekreeg ging de binnenverlichting niet meer automatisch uit.
Dus bij het wegrijden moest ik deze handmatig uitzetten. Thuis aangekomen ging de verlichting niet automatisch aan. bij het afsluiten van de auto ging het licht aan - het alarm er niet op (tenminste niet hoorbaar en geen werkende knipperlichten). de centrale deurvergrendeling ging er wel op.
Bij het uitstappen gaat er maar 1 deur van het slot. Ik het de accu al een tijdje los gehad - help ook niet.
Wie kan mij helpen?

Petit Toscane

Geplaatst door Petit Toscane , lid sinds 13 jaar geleden

8 Reacties

nic PRO, 13 jaar geleden

de garage waar je bent geweest natuurlijk

Petit Toscane, 13 jaar geleden

Nic,
Bedankt voor je reactie. Natuurlijk heb ik al een afspraak staan. Kort hiervoor had ik een kappote brandstof pomp, daarna losse turbo slangen en daarna de airco. Ik ga terug maar ik weet niet wat de storing is en wat ik na deze reparatie kan verwachten. Als iemand kan aangeven wat het is kan ik "meekijken".
Jaap

nic PRO, 13 jaar geleden

dat zijn een aantal zaken, allereerst ben ik benieuwd welk type e klasse en bouwjaar het is.
De deur op slot kan je op 2 manieren doen alle deuren gelijk of alleen de bestuurder deur dat is een sleutel instelling zie boekje kan zich wijzigen als accu is los geweest. De binnenverlichting die niet meer uit gaat kan ook meerdere oorzaken zijn 1 staat op continu aan via dakschakelaar. 2 portierschakelaar afgebroken door gordel er tussen dan gaat alarm ook niet meer piepen met inschakelen want die signaleert een deur open binnenlicht blijft dan ook aan. De klacht thuis aangekomen ging licht niet aan, bedoel je zeker de automatische koplampverlichting deze is ook instelbaar dmv combiklok en stuurwielbediening ook hier kan je met instelling wijzigingen dit anders instellen. Gezien hij in de werkplaats is geweest en omdat de lichten daar steeds aan blijven staan denk dat ze op uit zijn gezet en vergeten terug te zetten. Zie handleiding.

Petit Toscane, 13 jaar geleden

e290 TD uit '98
De binnenverlichting schakelaar kan ik wel handmatig uit en aanzetten (dus alles gaat in 1x aan of uit), maar reageer daarna niet automatisch bij het uitschakelen van de auto / uitstappen. Ontgrendelen van de deuren gebeurt ook niet automatisch bij het uitstappen.
Centraal afsluiten gebeurd wel maar zonder licht en geluids. Het probleem lijkt op wat je vertel onder punt 2. Wat moet ik doen om dat te corrigeren (scheelt weer een vrije dag in de garage).

nic PRO, 13 jaar geleden

als je de deur opent zie je in de sponning bij de slothaak een zwart of grijs schakelaartje zitten. hier zit een uitstekend pennetje aan die wel eens dwars wordt gedrukt zodat ie naast de kunstof ring om het deurslot heen niet meer in wordt ingedrukt met sluiten of gewoon al is afgebroken. Deze schakelaar zit in b stijl gedrukt en haakt met een palletje in b stijl vast dit kun je door het kleine sleufgaatje indrukken en zo de schakelaar er uit trekken de stekker staat haaks naar beneden aan de achterzijde in de b stijl dus je moet hem met een trekkende naar beneden duwende beweging er uit halen. de schakelaar stekker los halen en dan gaat licht waarschijnlijk ook meteen uit. even doormeten met ohm meter en eventueel verv

Petit Toscane, 13 jaar geleden

Nic - bedankt. Probleem opgelost . . .

nic PRO, 13 jaar geleden

zo snel wat was het??

Petit Toscane, 13 jaar geleden

verlichting / deurschakelaar was afgebroken. Ik denk dat deze beschadigd is bij het sluiten van de deur. Vandaag een nieuwe opgehaald - kosten 6 euro - en alles werkt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.