Mercedes-Benz C-Klasse: bonken bij stationair

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 250 turbo

Hoi ik heb een probleempje, mijn auto loopt goed, al is de turbo wel aan vervanging toe, deze is wat nat, ook in de luchttoevoer naar het inlaatspruitstuk. NU loopt de auto nog oged, aleen als ik stil sta voel ik een soort resonantie of bonkje door de auto, niet heel heftig maar wel vervelend.

Het toerental blijft superstabiel, de temperatuur ook en de leidingen zijn niet hard etc. Kan dit veroorzaakt worden doordat de turbo niet al te best meer is, deze fluit ook wat. Ik wil de turbo gaan vervangen maar vraag me dus af of hiermee het bonken ook zal ophouden. De turbo is best prijzig en het is niet de bedloeing dat te repareren en vervolgens er achter te komen dat er iets ergers aan de hand is.

Het bonken is laeen merkbaar bij lage toeren onder de 1000rpm of als je stil staat. Buiten en onder de kap hoor ik niks vreemds kan het iets met de erg klep of de luchtmassameter zijn?

. Alle tips zijn welkom.

harmen4142

Geplaatst door harmen4142 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

laatst een auto gehad met kapote turbo
turbo is vervangen, maar had dit zelfde probleem
bij gas geven bonkt hij heel erg
ook niet al het vermogen dat er moet zijn.
in dit geval was de egr klep nog niet goed schoon/gangbaar of hij is weer vast komen te zitten
het probleem is nu bijna helemaal weg, helaas heeft het schoonmaken niet helemaal geholpen omdat hij het wel heeft maar dat is al minder
het lag dus in dit geval aan de egr
dit gaf de computer ook aan

dus misschien uitlezen kom je al ver
maar egr en lmm dan zit je volgens mij al goed de juiste richting te kijken

harmen4142 (0), 15 jaar geleden

Ok Ga Ik Dat Eens Proberen, Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.