Mercedes-Benz S-Klasse: brandstof in olie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320cdi v6

Geachte lezers,hebben hier een merc staan waar het olie peil van stijgt,het is geen koelvloeistof,denk zelf aan diesel,iemand een idee waar dit aan kan liggen,waar ik moet beginnen met zoeken.

Bvd,
Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

cilinderlektest en compressiemeting, heb je het idee dat het via de zuigerwanden het carter in gaat?

martijn v o (0), 13 jaar geleden

verstuivers controleren.

jogr63 (0), 13 jaar geleden

Olievermeerdering door de extra ingespoten brandstof om het roetfilter te schonen ? rijd veel korte stukjes ?

Mikesurf (0), 13 jaar geleden

Klinkt als een roetfilter probleem > onvolledig hergenereren van het roetfilter, waarbij er door de computer extra brandstof wordt ingespoten om de roetdeeltjes te verbranden (er wordt door meer brandstof in te spuiten een hogere temp in je uitlaat bereikt). Door het te veel inspuiten komt er via de cylinderwand diesel in de olie, oliepijl stijgt, en wordt verdunt met diesel, wat natuurlijk slecht is voor je smeer eigenschappen van je motor olie. (verversen dus).

het probleem ligt dus bij het roefilter. Het klinkt als een fase 1 roetfilter storing (auto wil zelf oplossen door te hergenereren), dus voordat je een kompleet nieuw roetfilter bestelt, eerst even proberen met roetfilter reiniger (simpelweg in je tank gieten) en de tank vol te tanken met diesel, en leeg laten rijden door klant (wel olie verversen). Ik heb hierover gelezen op internet, google maar ff "roetfilter reiningen", het merk is volgens mij JLM of zo.

Succes

Hans4045 (0) PRO, 12 jaar geleden

roetfilter schoongemaakt en daarna is het eigelijk niet meer voorgekomen,maar klant is ook meer km gaan rijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.