Mercedes-Benz Vito: Brandstofprobleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 112 cdi

Als mijn vrouw deze avond de wagen wou starten om naar huis te komen sloeg de motor niet meer aan. Hij draaid normaal rond maar wil niet starten. De wegenwachter die opgebeld werd heeft de motor aan de praat gekregen met start pilot zegt mijn vrouw. Nadat zij was thuisgekomen en de motor had stilgelegd kregen we hem niet meer aan het draaien. De laatste dagen was er soms wel een geluid als een rem die even blijft schuren. Normaal heb ik ook een geluid van een pomp of zoiets als in het contact opzet en dat is er nu ook niet meer. Heeft de vito een aparte opvoerpomp of zit dat allemaal in die hogedrukpomp. Verder is mijn controlelamp van de antidoorslipregeling ook gaan branden wat zou wijzen op een defect maar of die twee problemen iets met elkaar te maken hebben betwijfel ik, ik vermoed dat het eerder toeval is. Kan iemand mij wat raad geven aub.

Vanoppré

Geplaatst door Vanoppré (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Stefan ,dat deze motoren niet meer aanslaan komt meestal door verstuiver lekkage. De hogedrukpomp heeft maar een kleine opbrengst per omwenteling van de nokkenas .Als er nu meerdere verstuivers lekkage vertonen naar de overloop toe dan wordt de vereiste 200 bar druk niet gehaald om aan te kunnen slaan.!!! Dit is niet iets om zelf te verhelpen maar vraag bij je MERC. garage of ze wat op voorraad hebben om je te kunnen helpen. Succes.

Vanoppré (0), 13 jaar geleden

Hoi punt, de wagen is ondertussen gerepareerd. Je had volkomen gelijk, er was een verstuiver stuk. kostprijs om die te vervangen 538 euro. Bedankt voor de bruikbare tip. Stefan

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Op naar de volgende verstuiver. Eigenlijk moeten ze dit bij iedere onderhoud even testen . 10 sec. starten en opvangen hoeveel er lekkage is en boven een limiet de klant waarschuwen. Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.