Mercedes-Benz C-Klasse: C36 AMG draait op 4 cil

Bouwjaar: 1996

Heeft iemand ervaring met deze motor (104),de bobijn die op de 6e cil zit geeft sporadisch onsteking. Hebben ze al gewisseld en blijft hetzelfde,voeding gecontroleerd/overbrugd,massa sturing vanuit stuurapparaat met scoop bekeken,nieuwe draad gelegd,massa van het stuurapparaat zelf is ook overbrugd.
Als de motor staat te draaien en we bewegen met de kabelbomen kunnen we het soms simuleren, er moet dus iets mis zijn met die bedrading.Weet iemand of er nog massa punten zijn op de motor zelf?

MBJ

Geplaatst door MBJ (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

veel voorkomend zijn de bougiekoppen die slecht zijn ,heb onlangs hetzelfde probleem gehad ,bobijn defect of de koppen slecht.en als je denkt dat het in de bekabeling zit dan moet je nieuwe kabels trekken naar de 6 de cilinder .als er slechte massa is waarom is er dan enkel bij de zesde cilinder een probleem ?

MBJ (0) PRO, 18 jaar geleden

Na het overbruggen van de bedradingen blijft het probleem,dan toch maar dat naar massa geschakelde signaal eens deftig gaan vergelijken.Wat blijkt dat op de 6e cil het spanning en stroom verloop bijna dubbel zoveel is tov de andere 2,ongeacht via welke bedrading (origineel/bypas).ECU is verdachte nummer 1!
We kunnen deze uitlezen/wissen maar hebben geen mogelijkheid om meetwaarden op te vragen (kts bosch),dus even bij MB om second opinion.De fout die steeds terug komt "contacthoek regeling ten einde",echter nooit iets over de onstekingsbobijn.Dealer verdenkt ook de ECU. Is er iemand die "toevallig" een ECU weet/heeft van deze wagen?(kost rond de 3.000¤).Iemand in België die een adres weet waar ik deze kan laten testen/herstellen?Weet iemand of er hier nog een andere ECU op past vb van 280,al is het maar om te testen.
Dank bij voorbaat
Mvg
Marc

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb alleen een adres in NL voor je. www.actronics.nl
Zoek met google op het internet naar +reparatie +ecu en je vindt er meer, onder andere in Engeland. Deze beweren allemaal dat ze kunnen testen wat er mis is en repareren. Gezien de prijs loont het de moeite van het proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.