Mercedes-Benz : CAN communicatie niet OK volgens computer maar wat nu

Hallo allemaal. Sinds een tijdje lijd mij W203 (C200 CDI) een eigenleventje.
Het begon met het niet willen regelen van de luchtstroom van boven naar beneden. Het betrof hier een gescheurd hendeltje zoals dat vaker voorkomt. Nadat dit vervangen te hebben werkten het weer normaal. Kort nadien begon soms spontaan mijn parkeer sensor te piepen en schakelde het systeem zich zelf uit (er branden dan alleen de 2 middelste rode digits in het display) Deze storing komt nog regelmatig terug. Maar wat nu eigenlijk continu fout gaat het is de climatecontrol regeling. De lampje in de knoppen gaan wel branden als ik er op druk maar er gebeurd niets. Ook als ik hem op handbediening zet dan reageert de ventilator niet als ik hem op 6 zet. Soms naar 5 soms naar 10 minuten dan gaat hij pas op volle toeren draaien.
Als ik de contact sleutel eruit haal dan blijft de ventilator soms nog een tijd door draaien op volle toeren. Voor de temperatuur instelling geld eigenlijk het zelfde verhaal reageert niet of pas na een hele tijd.
We hebben er een TEXA computer er aan gehad en die geeft fout codesB10D3 en B10D7
CAN communicatie naar motoren, sensoren, vocht sensor, ventilatorregelaar boordinstrument en airco-install. Stellm.luchtsproeiers staat ook nog in het lijstje. Zelf zit ik te denken aan een stekker die los zit of slecht contact maakt. Maar ik heb geen idee waar ik deze CAN onderdelen kan vinden.

Wie weet raad.

B.v.d.

Carlo

Geplaatst door

C@rlo (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

waarschijnlijk zit het in het bedieningspaneel van je verwarming.

izzi 0
badge

18 jaar

Bedankt voor je snelle reactie weer Mb sterretje.

Ik heb vandaag dat panneel los gehad maar alle stekkers zaten er goed in. Ook kwam ik er achter dat als ik de auto op het contact zet ik de ventilator gewoon kan regelen. Zet ik hem dan bv op 6 dan gaat hij flink blazen maar zodra ik de auto start is de ventilator meteen doof en reageerd hij dus niet op de standen knop. Wel werkt op dat moment de de standen schakelaar voor voeten of voorruit. Een schema van hoe het CAN systeem in elkaar steekt zou wel heel handig voor me zijn. Heeft iemand dat voor me? Is er bv aan te meten of te controleren aan dat bedieningspaneel? Wat gaat er vaak stuk?

C@rlo 0

18 jaar

Auto is in middels bij de dealer geweest. Bleek een servomotor te zijn die sluiting gaf en daardoor de CAN communicatie in de war schopte. Knap waardeloos dus. Geef zo'n ding een zekering dan weet je wat er aan de hand is en draait de rest gewoon door.

C@rlo 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.