Mercedes-Benz C-Klasse: Centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1997

1 op de 10 keer wordt de grendel van het stuurslot niet geactiveerd als ik de sleutel uit het contactslot haal (je hoort dan geen klik ter hoogte van de stuurkolom). De centrale vergrendeling werkt dan ook niet via de afstandbediening.
Als ik de sleutel terugsteek en weer eruit haal en de klik van het stuurslot hoor werkt de centrale vergrendeling ook weer. Bij de MB dealer hebben ze niets kunnen vinden.
Op e.o.a. manier kwam ik erachter dat als ik m'n radio gewoon aan laat staan voordat ik de sleutel uit het contactslot haal, de grendel van het stuurslot altijd geactiveerd wordt en ook de centrale vergrendeling gewoon werkt. Ik vermoed dat het probleem in mijn geval te maken heeft met een bekabelings/aardingsprobleem van de radio/carkit.
Iemand ervaring met dit probleem?

Gertje3707

Geplaatst door Gertje3707 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (315) PRO, 18 jaar geleden

De klik die je hoort als de sleutel eruit gehaald wordt is geheel een machanische aangelegenheid.
Na de klik wordt inderdaad een massa contact hersteld.
Het probleem zit dus in het contactslot.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken , is dit niet uit te lezen door de dealer.
Echter , niet alles wordt in de computer opgeslagen.

mvg,
Hans.

Gertje3707 (0), 18 jaar geleden

Het contactslot is al van het type waar een elektronische sleutel in moet. Het stuurslot wordt elektrisch aangestuurd; dus niet geheel mechanisch. Blijft dat het probleem in het contactslot kan zitten. Echter het blijkt dat dit probleem al eerder in dit forun gemeld is (2004) en het vervangen van het contactslot toen niet opgeleverd heeft.

Gertje3707 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het bleek dat de vorige eigenaar de radio/CD-wisselaar niet goed aangesloten had.

Hans4040 (315) PRO, 18 jaar geleden

Toppie!

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.