Mercedes-Benz C-Klasse: C200D'95ruitenwisser komt traag opgang

Bouwjaar: 1995

ruitenwisser gaat heel traag,als hij vertikaal komt staat hij bijna helemaal stil.Bij felle regen en als hij continu opstaat gaat hij langzaamaan sneller en sneller totdat hij na tijdje de normale snelheid heeft.Wat is er loos?

coupéétje

Geplaatst door coupéétje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Het mechanisme moet gesmeerd worden.
Haal het afdekplaatje van de arm door deze omhoog te klappen en eraf te trekken en olie de as in,zodat deze weer soepel in en uit kan schuiven.
Probeer dit eerst maar .
Tevens zit er in de grote "voet" van de ruitenwisser het in-en uitschuif mechanisme en het tandwieltje wat de heen en weer gaande beweging verzorgt.
Hierin zit vet om het tandwiel en de tandkrans te smeren.
Om hier bij te kunnen moet echter het gehele ruitenwisser machaniek gedemonteerd worden.
Als je dit gaat doen ,zorg dan dat je alle onderdelen ten opzichte van elkaar goed merkt om hem weer goed in elkaar te kunnen zetten , zodat de slag weer goed uitkomt.
succes,

mvg,
Hans.

coupéétje (0), 18 jaar geleden

bedankt Hans ,Ik heb alles goed gesmeerd en ruitenwisser "wist" weer als vanouds.Groetjes,Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.