Mercedes-Benz 300 Oldtimer: climate control W123

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300tdt

Ik heb een W123 1982 met airco. Alles werkt, maar ergens zit een los contakt. Wanneer ik de ventilator aanzet, gaat hij soms een paar seconden aan, dan weer uit, of de verwarming werkt 5 minuten, en daarna niet meer, of de airco gaat 10 sec. aan en dan niet meer. Nu heb ik gemerkt dat als ik tijdens het rijden het kontaktsleuteltje een paar millimeter terugdraai, werkt het systeem wel, maar laait de dynamo niet op en geen dashboard stroom,en geen remlichten, dus lang kan ik zo niet door rijden. Ook gaat mijn toerenteller na een half uur rijden soms even aan en dan weer uit. Normaal werkt hij ook niet. Wat is er aan de hand en hoe los ik dat op?

koentje1

Geplaatst door koentje1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300 Oldtimer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk defect in het contslot, hopelijk zit het electrische deel ervan een beetje los.

koentje1 (0), 12 jaar geleden

OK, als het dat is... Hoe haal ik het contaktslot eruit? Moet dan het hele dashbord eruit en zo ja, hoe moet dat?

koentje1 (0), 12 jaar geleden

En als het aan een ander los contaktje zit, waar vind ik de temperatuursensor, etc?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 Oldtimer of stel zelf een nieuwe vraag.