Mercedes-Benz C-Klasse: contactslot

Bouwjaar: 1997

Goeiedag,
Mijn moeder haar wagen heeft al een aantal maanden problemen met haar electronisch contactslot. Aan de sleutel zelf is er niets, het probleem zit volgens de garage aan de cilinder in het contactslot. Daar de wagen al over de 300.000km heeft en mijn ma al oogt naar een nieuwe wagen ziet ze het niet zitten het slot te veranderen aangezien dat blijkbaar verschrikkelijk veel geld kost.
Dat slot doet echter de laatste dagen heel raar, de wagen start helemaal niet, in het begin moest je altijd twee maal proberen maar nu zit je makkelijk een kwartier te proberen eer het contactslot "klikt". Terzelfdertijd kan je de wagen ook niet meer sluiten.
Mijn vraag is nu: waar zou ik zou ik zo'n cilinder kunnen kopen tweedehands ofzo, en ligt het probleem wel bij die cilinder?

stan11047

Geplaatst door stan11047 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

als je zegt dat de centrale vergrendeling niet met de sleutel te sluiten is,ligt het waarschijnlijk aan je sleutel.
probeer eens met je reservesleutel

stan11047 (0), 19 jaar geleden

We hebben de sleutels binnegebracht en laten uitmeten, batterijen vervangen en probleem niet opgelost...

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Stan,
even voor de duidelijkheid :
wil het contactslot niet draaien of wil de auto niet starten?
Het sluiten van de wagen doe je toch met de afstandbediening of met de sleutel in de deur?

mvg,
Hans.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij is een nieuw contactslot goedkoper dan een nieuwe auto.

stan11047 (0), 19 jaar geleden

hallo allen,
Het zit zo met die sleutel: We hebben problemen dat we herhaaldelijk moeten proberen eer het contactslot klikt en nadien met een beetje geluk kan je de wagen na een paar keer de sleutel omdraaien, starten. Dus het klikken van het contactslot, het niet starten en de centrale vergrendeling die ook niet werkt tijdens dat probleem moeten op de een of andere manier in verband met elkaar staan.
De wagen wordt dus geopend met een druk op de knop, wanneer de sleutel wordt ingebracht klikt ze niet en na herhaaldelijk proberen en wikkelen aan het stuur wel. Eenmaal zover moet je ook verschillende malen de sleutel omdraaien eer hij start. Zoals ik al zei is het de laatste dagen fel verslechtert en is de situatie zo dat mijn moeder bijna nergens meer kan gaan omdat ze de wagen niet durft stil te leggen.
Wie heeft raad?
Een nieuw contactslot is inderdaad goedkoper dan een nieuwe auto...haha
groeten,

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Mijn conclusie :
nieuw contactslot laten monteren.

mvg,
Hans.

Andre.L (0), 19 jaar geleden

laat maar snel een nieuw slot monteren, eerstdaaags draait ie helemaal niet meer !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.