Mercedes-Benz A-Klasse: Controlelampje voorverwarming blijft branden !

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 70kw

Deze morgen bij het wegrijden bleef het lampje branden van mijn voorverwarming ( orange spieraaltje in dasbord) is dit een relais ?
of iets dergelijks ,kan dit kwaad voor de gloeikaarsen of niet .Heeft iemand daar al een ervaring mee ? Kan het mogelijk zelf vinden daar ik 41 jaar in een garage heb gewerkt. Anders gewoon naar mercedesdaeler gaan, maar ik los het nog altijd graag zelf op als het mogelijk is.

Hartelijk dank bij voorbaat

JOS,

jos baert

Geplaatst door jos baert (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Lampje wordt ook gebruikt als foutlampje voor de motor-elektronika.
Uit laten lezen door de dealer, dan weet je meer en dat scheelt een heleboel zoekwerk.

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Als de gloeikaarsen nog nooit vervangen geweest zijn,zal het wel een kapotte gloeikaars zijn.Maar bij de A-klasse zijn deze moeilijk bereikbaar.Anders moet je even het gloeirelais zoeken.Daar kan je controleren ofdat er gloeikeaarsen defect zijn dmv een draadje.
Mvg

jos baert (0), 13 jaar geleden

Hallo Peterko11

Wat wil je zeggen met dmv of wil je zeggen met testlampje ? Zoals men bij de mercedes 190 kon testen. Inderdaad gloeikaarsen zijn nog nooit vervangen en heb nu 148000 km !! (zou kunnen de oorzaak zijn )
Hartelijk dank voor je reactie laat het later nog eens weten hoe het afliep .

Jos woonplaats kortemark.

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Je trekt de stekker van het relais die de 4 gloeikaarsen aanstuurt.Op het relais komt er vaste stroom toe.met een draadje kan je zo de 4 aansluitingen controleren.Is er "vonk" dan werkt de gloeikaars,anders is ze kapot. Normaal gezien zijn ze genummerd,zo weet je welke er stuk is.Idd bij de 190 is dat hetzelfde.
Mvg

jos baert (0), 13 jaar geleden

hallo Peter,

Het blijven branden van het orange gloeispiraaltje in het dasbord is opgelost .Inderdaad dat was de juiste test om te weten of er gloeikaarsen kapot waren, test gedaan en twee van de vier gloeikaarsen waren stuk ; heb ze zelf kunnen monteren maar het is inderdaad niet gemakelijk ! Maar het dasbordlichtje blijft nu uit bij het rijden . (heb het nu nog maar hersteld ,wat later na je antwoord )

Dank Je hartelijk,

PeterK011 (10), 13 jaar geleden

Fijn dat het opgelost is...Maar de andere 2 zullen hoogstwaarschijnlijk niet lang achterbijven!
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.