Mercedes-Benz A-Klasse 2005: Coolant please visit workshop

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

Beste leden,

Ik heb een Mercedes A170 type: W169. Sinds een week heb ik de error: Coolant, please visit workshop. Bij de garage bleek dat de kabels van de ventilator(module) verroest (groen gecorrodeerd) zijn. Hierdoor slaat de ventilator niet aan bij een temperatuur boven 80 graden. De ventilator werkt wel gewoon als er direct stroom op wordt gezet.
Volgens de garage wordt de module die op de ventilator zit niet apart verkocht en moet ik de ventilator compleet vervangen. Kost 235 euro (exclusief arbeidsloon).
Mijn vraag is het volgende: Is het mogelijk om de ventilatormodule uit elkaar te halen en schoon te maken (vrij te maken van corrosie)? Ik heb het een beetje bekeken, en er zitten kleine boutjes op.
Alle hulp is welkom.
Dank.
Mvgr,
Ben

Mercedes A170

Geplaatst door Mercedes A170 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (975) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk , als je hem uit elkaar haalt er niet veel van overblijft als ik de hoeveelheid roest zo zie.
Werken doet hij nu ook niet , dus slechter kan het niet worden , proberen zou ik zeggen.

Hans4040 (190) PRO, 10 jaar geleden

Gewoon een andere halen op de sloop...

Mercedes A170 (0), 9 jaar geleden

Dank voor jullie reactie. Ik heb de motorventilator compleet laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.