Mercedes-Benz A-Klasse: w168 stottert bij optrekken warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 160

Hallo,

Ik heb een mercedes w168 uit 1998, de auto loopt netjes stationair zowel warm als koud.
Met een koude motor rijdt hij heerlijk, echter met een warme motor gaat hij stotteren en inhouden met name in de wat lagere toerental gebieden. Bijvoorbeeld als je 55/60 rijdt in zijn 4de versnelling en dan gas geeft.

Ik heb de LMM al schoongemaakt maar dat maakt geen verschil. De auto heeft net 100.000 gelopen (met NAP). Ik lees wel meer dat mensen problemen hebben met hun LMM maar bij hun start de auto ook moeizaam en loopt hij onregelmatig staionair, hier heb ik verder geen last van.

Iemand suggesties wat hierbij het probleem kan zijn? En hoe ik evt. het 1 en ander uit kan sluiten. Heb de auto laten uitlezen maar hier kwam niet veel bijzonders uit.

purplehazezzz

Geplaatst door purplehazezzz (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

purplehazezzz (0), 10 jaar geleden

Net in ieder geval nieuwe bougies en brandstoffilter besteld om het 1 en ander uit te sluiten. Ik laat weten hoe het afloopt.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Bobinerij gaat weleens kapot bij deze types. Misschien anders eens bij een specialist langs rijden om daar te laten zien wat de motor precies doet.

purplehazezzz (0), 10 jaar geleden

bedankt voor het meedenken Jarno, als ik de bougies en de brandstoffilter heb vervangen. En het probleem blijft bestaan laat ik mijn LMM nakijken bij bba-reman deze kunnen hem eerst testen en zo nodig ook fixen. Ik houd jullie op de hoogte.

purplehazezzz (0), 10 jaar geleden

Bougies vervangen, was niets aan de oude te zien. Maar auto loopt weer als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.