Mercedes-Benz E-Klasse: Daskboard-tellerklok

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

Hallo, ik zit met een vervelend probleem, en vind nergens raad, tevens iedereen me weet te vertellen dat het een vaak voorvallend probleem is.
mijn volledig instrumentenbord (toerenteller, dieselmeter, temperatuurmeter, kilometermeter) werkt soms/meestal niet. de digitale tellers onderaan werken altijd...
zet ik het contact aan, en als de tellers dan werken, blijven ze ook werken, al rijd ik een ganse dag rond. maar durf ik mijn contact even afzetten, en terug aanzetten, is de kans 99% dat er weer geen enkele meter werkt. achter een paar uurtjes opnieuw proberen werken ze weer. (als ik geluk heb)
-als ze niet werken, zijn ze ook totaal niet aan de praat te krijgen, alvorens motor stil te leggen, en achter paar uurtjes nog es te proberen
-als de meters wel werken blijven ze net zolang perfect zonder fout werken zolang je de motor maar niet stillegt
-als ze niet werken, gaat de temperatuurmeter gewoon de ganse tijd trillen. andere wijzers doen dan niks

nu ben ik technieker van beroep aan TV, video, LCD, camera... dus ik dacht (als het al aan het instrumentenbord ligt) het zelf te repareren.
indien die fout zich inderdaad in dat instrumentenpaneel situeert... hoe kan ik dit dan loskrijgen zonder ganse auto af te breken?

in de hoop dat me iemand kan helpen,
Alvast bedankt

bungieke

Geplaatst door bungieke , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

Xilinx, 13 jaar geleden

Ik heb een gelijkaardig probleem bij mijn C-klasse van 1993... De wijzertjes willen vaak niet mee in den beginne, daarna springen ze plots op. Bij het kloppen op mijn dashboard slaan de wijzertjes ook plots terug op.

Ik las in verschillende documenten dat DOORSOLDEREN zou helpen. Vind ik ook wel wat raar...

Hoe heb jij het opgelost?

bungieke, 13 jaar geleden

bij mij was het niet klopgevoelig... ze werkten, of ze werkten niet. en als ze werkten bleven ze ook werken, en als ze niet werkten dan waren ze ook niet aan de praat te krijgen. Het is opgelost... via via via via ............. een dashboard kunnen vastkrijgen, en gewoon vervangen. nu werkt alles perfect behalve men dieselaanduiding. Die toont nu aan dat men bak vol is. ook al is ie leeg. en dat werkte met men vorige bord dan wer wel normaal (ALS dat al werkte)

bungieke, 13 jaar geleden

denk wel in uw geval, dat solderen het probleem kan oplossen. Als je derop klopt werken ze weer. Zou wel eens goed kunnen dat het daarmee opgelost is :)

frans49 PRO, 13 jaar geleden

@ xilinx
Als ge er op klopt en ze beginnen te werken , dan plakken de naalden vast tegen hun nulpunt . Haal de kombi eruit en haal het glas (plastieke voorkant ) eraf . Ontvet dan gewoon de peilen en de nulpunten van de kombi . Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.