Mercedes-Benz Viano 2011: Deurvergrendeling werkt niet

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Hallo,
Sinds 5 jaar blije bezitter van de MB Viano camper. Helaas werkt de deurvergrendeling niet altijd meer. Wanneer je met afstandsbediening de deuren wilt sluiten of openen, dan:
- sluit/opent het chauffeursportier altijd
- sluit/opent het bijrijdersportier 2 van de 3 keer niet
- sluit/opent de schuif/zijdeur 2 van de 3 keer niet

Sinds enige tijd verschijnt nu ook tijdens het rijden telkens de melding op het dashboard dat de schuif/zijdeur niet is gesloten, terwijl dit wel het geval is. Ik weet niet of deze twee zaken met elkaar hebben uit te staan.

Wie weet wat er aan de hand is en hoe deze beide problemen zijn op te lossen?

Alvast erg bedankt!

Martijn

MartijnBlok

Geplaatst door MartijnBlok (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Moderator Problemcar (75) PRO, 1 jaar geleden

Dag, MartijnBlok

twee van de drie topics over hetzelfde probleem zijn verwijderd.
Het heeft geen zin om een vraag drie keer te stellen.

mvg.
Moderator Problemcar.

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Vooral de onterechte melding over de niet gesloten zijdeur wijst op een kabelbreuk in de deuropening van de bestuurdersdeur. Dat veroorzaakt precies dit soort vage fouten. Ik zou het daar eerst zoeken.

Astra17tds (0), 1 jaar geleden

De contacten van de schuifdeur slijten meestal erg in. Maar bij de voordeur zal de microswitch in het slot misschien defect zijn. Bij de Viano zit er in de voordeur een module die de werking regelt van de centrale vergrendeling en ruitbediening dus in de deuropening ga je enkel stroomdraden en canbus vinden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.