Mercedes-Benz Viano 2007: Elektronische verwarring

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: OM646, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 85

Goede dag,

Onze Mercedes-Benz, die wij voor vervoer van onze rolstoelgebonden zoon, hebben aangekocht blijft om de haverklap kuren hebben die zowel bij de leverancier als later op kosten van de leverancier bij een garage bij ons in de buurt niet aan het licht zijn gekomen.

Wanneer de radio aan staat wilt de achterruitwisser nog wel eens weigeren en zet je de wisser aan dan valt de radio nog wel eens uit.
Nu zojuist parkeerde ik de auto om onze zoon op school te brengen, stapte later weer in, zette de auto aan en het SRS lampje ging branden, achterruitwisser deed het niet meer en ook de radio ging niet meer aan.

Eenmaal thuis opgezocht wat SRS betekend en de functie is mij nu wel duidelijk maar hoe je de waarschuwing uit zet niet.
Hierop dus maar weer de garage gebeld en alle problemen weer aangekaart en voor volgende week woensdag een afspraak staan maar toch ben ik nog terug gelopen naar de bus om te kijken of ik het zelf kon achterhalen.
Eenmaal in de bus zet ik hem weer aan, wisser doet het opeens weer, radio doet het weer en SRS is uit....

Nu begint dit grapje, wat al een 7 maanden duurt (zonder de SRS, die is nieuw) vervelend te worden want iedere keer als er naar word gekeken is er niks aan de hand. Net als dat je benauwd naar de huisarts gaat en eenmaal daar gaat het opeens weer tot je thuis bent.
Hierom dat ik mijn vraag maar hier ga stellen want op deze manier kost het alleen maar geld en gebeurt er niks. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen en of ik, als particulier die nog niet heel bekend is met deze auto, het zou kunnen oplossen?

EMeurs86

Geplaatst door EMeurs86 , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 3 maanden geleden

Hoezo gaat het geld kosten? De storing heb je al eerder (ruim binnen de garantie termijn) gemeld en is nooit opgelost. De leverancier is er nog steeds verantwoordelijk voor (dus niet de garage bij je in het dorp). Als de leverancier het zelf niet kan oplossen, dan sturen ze de auto maar naar een officiële Mercedes Benz dealer die kan beschikken over elektrische schema's.

Ehombie PRO, 3 maanden geleden

zoals u hier omschrijft heb je genoeg aanwijzingen. men moets naar iets gemeenschappelijk zoeken...o.a. adhv stroomschemas, wiebeltest enz maar wij kunnen niet nagaan wat er is geprobeerd.
of die srs ermee vandoen heeft, het kan....daarvoor moet men de auto uitlezen en vandaaruit verder kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.