Mercedes-Benz W210 E300 TD: Door overhitte schade aan koppakking??? En Koelvloeistof

Bouwjaar: 1998

Ik heb in het weekend radiateur verwisselt van een e300 td. Hebben we gewoon normaal koelvloeistof gezet en en rondje gemaakt voordat de thermostaat open ging. Auto tweemaal 120graden behaalt op de meter en daarna weer gezakt. Nou blijft de tempratuur tijdens normale ritten boven de 80 graden.
Wat kan het probleem zijn?? Orginele koevloeistof erin doen en heeft dit schade opgelegd aan de koppakking?

TonyTR

Geplaatst door TonyTR (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

biker1273 (0), 19 jaar geleden

Heb je ook de kachelkraan open gezet met het ontluchten?
En op welke stand blijft de meter nu dan staan?
Koelvloeistof hoeft niet Mercedes te zijn hoor, of het schade heeft gegeven aan de koppakking kun je vaak wel zien in de radiateur (luchtbelletjes) soms kun je ook wel uitlaatgas ruiken in het koelwater.
Mercedes heeft vaak wel een 90 graden als temperatuur hoor, maar de eigenaar weet toch wel welke stand "normaal" is voor de auto.

TonyTR (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reactie, tempratuur was normaal gebruik rond 80 en 90. Kachelkraan zal ik effe naar kijken maar toch nu geen luchtbeletjes dus zal de koppakking niet schade hebben geleden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.