Mercedes-Benz W124 300CE aut.: stationair lopen.

Bouwjaar: 1989

Ik heb een MB 300CE automaat, model W124 met 257.000 km. Sinds 3 maanden slaat de motor vaak af wanneer ik het gas loslaat. In principe geef ik geen gas bij het starten (warm of koud). Moet ik dit wel doen (omdat de motor anders niet aanslaat) wil de motor niet meer stationair lopen. De auto is al diverse malen in de garage geweest (Vakgarage, geen MB dealer). Men doet dan iets met het ‘CO’ gehalte. Hierna gaat het een dag of wat goed, daarna weer hetzelfde euvel. Men heeft er toen een middeltje bij de benzine gedaan om de verstuivers te reinigen; geen soulaas. De auto was onlangs in een MB garage in Spanje voor een nieuwe stuurslotcylinder. Ik heb toen gevraagd of ze eens naar dit probleem wilden kijken. Hun remedie: nieuwe computer en dito kabels, kosten: € 1500. Heb beleefd gepast. Toch had men iets gedaan waardoor de auto vaker stationair bleef lopen. Men had een diagnosecomputer gebruikt (dit wist ik wanr ik moest het beschermdopje er zelf opdraaien) en volgens de factuur de bougies gecontroleerd.
Wie weet een mogelijke oplossing voor dit probleem?

Maurice7560

Geplaatst door Maurice7560 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

Peter8748, 15 jaar geleden

Misschien overbodig maar heb je gekeken of je geen lekke vacuum slang hebt, dan gaat de motor ook raar doen en word nogal eens over het hoofd gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.