Mercedes-Benz E-Klasse: E-klasse w124 CLAXONNEERT, TOETERT dat het een lieve lust is.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: E-200

Hallo,

Ik heb een MB E200 uit 1994 (W124).
Voor de verandering nam mijn vader hem vanmorgen om naar het werk te gaan. Bij elke draai naar links of rechts aan het stuur claxonneerde de auto. Hij is toch vertrokken maar na 15 min. was hij weer terug. De auto bleef claxonneren bij elke beweging naar links of rechts en bij elke hobbel/bobbel in de weg. Ik heb hem nu hier thuis staan en hij claxonneert nu al bij alleen contact maken. Dit is dus een groot probleem, ik kan zo echt niet de weg op!!! Wie kan me helpen?

Ik heb het alarm uitgeschakeld maar daar lijkt het ook niet aan te liggen (eigenlijk verder ook geen aanwijzing voor). Wel kan ik melden dat ik vrijdag een nieuwe accu heb geplaatst.

Bij voorbaat velen dank,

Thijs.

Mercedes E-klasse W124

Geplaatst door Mercedes E-klasse W124 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk dat op een of andere manier de sleepring in het stuur de schuldige is.je zult het in het stuur moeten zoeken volgens my.omdat als je draaide elke keer de claxon begon te toeteren..martin

Mercedes E-klasse W124 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Mart voor de reactie. Dan nu de volgende vraag:

Hoe haal ik het stuur los? Ik zie twee gaatjes in de achterkant van het stuur. Ik heb al gelezen dat dit torx boutjes zijn. Deze zitten vrij diep en het is me nog niet gelukt om ze los te krijgen. Weet iemand misschien welke maat sleutel ik moet gebruiken? Kan ik het stuur dan bovendien gewoon eraf pakken, kan dit geen kwaad met de airbag ofzo?

(p.s. Het toeteren zit hem in het naar links draaien.)

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

twee maal torx boutjes 6mm voor achter in het stuur. stekkertjes voorzichtig afnemen. beheerst te gang gaan. dan inbus 10mm om het stuur te demonteren.kan behoorlyk vast zitten.martin

Hans4040 (300) PRO, 17 jaar geleden

PAS OP met de airbag!!!!

maak de minpool van de accu los en wacht 30 minuten voordat je de airbag verwijderd.
maak de 2 boutjes los en pak de airbag voorzichtig van het stuur , maak de aansluiting los op de sleepring.
Pas op, die kan nogal vast zitten.
leg de airbag voorzichtig weg met de voorkant naar boven.

Vervolgens kan je het stuur losmaken.

mvg,
Hans.

Mercedes E-klasse W124 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je jullie reacties.
Helaas had ik alleen torx-schroevendraaiers waarmee ik er niet bij kon, ik ben vandaag dus maar even langs een garage gegaan (zekering claxon en alarmlichten eruit genomen). Volgens de garage is de 'klokspring' kapot en zal deze vervangen moeten worden. Ik ga nu maar eens rond kijken wat me dat gaat kosten.

Hans4040 (300) PRO, 17 jaar geleden

Geen idee wat die kosten moet.
je kunt de dealer vragen, of een demontage bedrijf:

http://www.vandenbrand.com/
http://www.autodemontagemercedes.nl/onde...
http://home.hetnet.nl/~abeiboer/

succes.
mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.