Mercedes-Benz C-Klasse: ECU programeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

Ik heb een ECU met een problemen en ben tegen een gebruikte aangelopen. Weet iemand die deze "nieuwe" ECU kan programeren met de software van de oude ECU zodat ik sleutels en inmobilizer kan behouden? Om het nog wat moeilijker te maken kan ik alleen de twee ECU's opsturen want de auto staat in het buitenland.

Alvast bedankt.

VOBRID

Geplaatst door VOBRID (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Simon10906 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij mijn beste weten is dit niet mogelijk. Het stuurapparaat leert eenmalig de configuratie en beveiligingscodes aan.
Nu is niets onmogelijk natuurlijk. Dus misschien zijn er wel escape routes. Een mogelijke optie is het soldeerapparaat ter hand nemen en de Eproms over solderen. De uitkomst van een dergelijke actie is altijd onzeker tot blijkt dat de auto het doet.
Dus dat de auto in het buitenland staat is wel een fors complicerende factor. Want je probeert niet even zomaar wat.
Heb je al ACtronics gevraagd?

VOBRID (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb ongeveer een maand geleden de "oude" ECU naar ACtronics gestuurd, ik kreeg de ECU terug met het bericht dat volgens hun de ECU goed was maar toch blijkt de ECU defect. Ik krijg geen aansturing op de injectors en constant de fout code P0201, na de injectors te hebben gechecked blijkt toch echt de ECU defect tenzij ik iets over het hoofd zie.

Simon10906 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kortsluiting in de bedrading van de 1ste verstuiver misschien?

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

bij een sprinter gehad dat de bedrading naar de verstuiver kortsluiting gaf naar massa gaf toen aan als storing alle verstuivers defect,
kabelboom gedemonteerd en een miniscule beschadeging gevonden die doorsloeg naar massa op de draad was het bijna niet te zien maar op de bevestegingsbeugel zag je dat er wat lag te vonken.
haal de kabelboom even los en start de motor en probeer het dan nog een keer, dit is simpel te doen zeker omdat de auto in het buitenland staat.
succes marcel

VOBRID (0) PRO, 14 jaar geleden

Okay alvast bedankt ik ga dan toch even de bekabeling bekijken en hopelijk is dat het probleem. Ik laat wel even weten wat het resultaat is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.