Mercedes-Benz 0 2008: Egr probleem

Bouwjaar: 2008, Motorcode: c200cdi

Hallo, een vraagje over een mb w204. Vorig jaar is de egr klep vervangen op ongeveer 100.000 km. Nu heeft de auto terug problemen met de egr klep volgens mij. De kilometerstand is nu 132.000 km. De klep zit er dus nog maar een dikke 30.000 km in, dit lijkt me een beetje te snel voor slijtage. Ik heb de klep eruit gehaald en gereinigd. Ik heb de auto terug laten uitlezen en foutcode (20D3 uitlaatgas terugvoersteller (ARF) onderbreking) staat er nog steeds in. Het oranje motorblokje brandt ook continue. Dit gaat aan als je het contact opzet (wat normaal is), maar dit lampje gaat niet uit na het starten en tijdens het rijden. Moet ik nu weer een nieuwe egr klep monteren. De vorige heeft dus maar zo'n 8 maanden en 30.000 km meegegaan. Kan deze klep door een ander probleem zo snel slijten? Bedankt voor de snelle reacties. Hieronder heb ik een foto bijgevoegd van de gepoetste egrklep en van de (denk ik) wervelklep.

Fakke

Geplaatst door Fakke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Is de klep vorig jaar bij een dealer vernieuwd? Zo ja, dan zou ik daar eens contact mee op nemen of langsrijden.

Fakke (0), 11 jaar geleden

Ik ben gisteravond met de mb een stuk gaan rijden op de autosnelweg nadat de kleppen gereinigd waren. De foutmelding stond nog steeds op het dashbord. Deze morgen was de foutmelding wonderwel verdwenen. Ik heb dus na het reinigen eens goed gas gegeven op de autosnelweg en een dag later is de fout weg. Eens goed gas geven na het reinigen heeft het probleem (voorlopig) opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.