Mercedes-Benz S-Klasse: Electrische raamopener

Bouwjaar: 1980

Ik heb pas een 500SE gekocht. Nu heb ik een probleem waar ik nog geen oplossing voor heb gevonden. De ramen kunnen electrisch worden geopend, maar alleen als ik mijn portier open doe. Onder het rijden werkt het dus niet.

Rekord19N

Geplaatst door Rekord19N (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk een draadbreuk te hoogte van de deurstijl , waar de draadboom van de auto naar de deur gaat.

mvg,
Hans.

Marcdecrook (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad met mijn 420-se . Het probleem zat bij mij in het relais. Soms gingen ook de ramen wel open maar niet dicht,haal je het relais eruit en doe je het er weer in dan deed alles het weer , trouwens de stoelverstelling zit hier ook op.

Rekord19N (0), 18 jaar geleden

Probleem met openen van ramen opgelost. Volgend probleem er bij gekomen: Direct na het starten of sleutel op contact gaan de ruitenwissers heen en weer op normale snelheid. Wissers reageren niet op schakelaar in stand 0(uit) stand 1(interval). Alleen op stand 3(snel) reageren de wissers.

Hans4040 (325) PRO, 18 jaar geleden

Dan ben ik toch benieuwd hoe je het probleem hebt "opgelost".

mvg,
Hans.

Marcdecrook (0), 18 jaar geleden

Ook ik ben wel benieuwd wat de oplossing was van de ramen .
Wat betreft je nieuw probleem zou ik eerst de ruitenwissermoter eens bekijken .

Rekord19N (0), 18 jaar geleden

Het probleem met de ramen was ontzettend eenvoudig. Een zekering vervangen. De ramen gingen wel open als de deur geopend was dus dacht ik eerder aan de bedrading. Dat denk ik nu ook nog bij de ruitenwissers. Hoe kom ik bij de wissermotor?

Marcdecrook (0), 18 jaar geleden

Was de zekering echt kapot ? Ik zit meer te denken aan een slecht contact , mijn 420 se rijd ik alleen in de zomer na lang stilstaan doen zich ook altijd elektrische problemen voor.
Voor de ruitenwissermoter zwarte rooster bij voorruit losmaken en je ziet hem zitten ,let wel goed op hoe stangenstelsel heeft gezeten.

pollythepolster (0), 18 jaar geleden

dat je wel je ramen kunt openen als de deur open is licht er aan dat je een extra deurcontact aan je a stijl hebt die het relais aanstuurt (dan kun je als alles normaal werk je raam nog sluiten als je dat vergeten bent en je de auto al van het contact af hebt)

Rekord19N (0), 18 jaar geleden

Hallo Pollythepolster, bedankt voor je antwoord. Mijn andere probleem (ruitenwisser) was op te lossen door het relais te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.