Mercedes-Benz 200 T: electrische storing

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Ik heb een mercedes type 200 T van 1984 (benzine) met de volgende storing in het dashboard:
De motor start en loopt normaal.

Zodra ik de verlichting aan zet, gaan beide lampjes van de richtingaanwijzer branden, evenals het blauwe lampje van het grote licht en slaan de benzinemeter en temp meter op tilt. Zij knipperen als een gek.
Na een tijdje gereden te hebben, stabiliseert het zich en gaan de lampjes uit. Alleen wijzen de benzine -en temp meter een hogere waarde aan.
Als ik de lichten uit zet lijkt er niets aan de hand.
Alleen als ik dan de richtingaanwijzer aanzet (of de alarmlichten), knipperen de wijzers van de benzine- en temperatuurmeter iets mee.
Kennelijk zit er dus ergens een storing in de verlichting, maar ik heb tot op heden niets kunnen vinden.

Enkele weken geleden is er een nieuw (gebruikt) contactslot gemonteerd. Hierbij is de oude zwarte stekker aan de achterkant van het slot gewoon overgezet op het nieuwe slot. Mijn auto is van 1984. Dat slot was van 1986. Kan dat er iets mee te maken hebben ????

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn ?

groet Martin

martin.rombouts

Geplaatst door martin.rombouts (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Flauw brandende lampjes duidt op een massagebrek.
Controleer of de stekker(s) achter op het instrumentenpaneel wel allemaal goed aangesloten zijn of dat er ergens anders een massaverbinding is losgeraakt.

martin.rombouts (0), 12 jaar geleden

Ik had wat vocht in mijn rechterkoplamp en heb die schoongemaakt en alle verbindingen gecheckt. Het leek daarna even te verbeteren, maar even later kwam het probleem terug. ikzelf dacht ook al aan een aardeverbinding, maar ik kan niets vinden

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

printplaat in combi kapot.
gr

martin.rombouts (0), 12 jaar geleden

ik neem aan dat je hiermee de printplaat van de metertjes-unit bedoelt ?
groet Martin

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

klopt

martin.rombouts (0), 12 jaar geleden

Printplaat was in orde. Ik heb echter een nieuwe aardedraad getrokken voor de snelheidsmeter. Het probleem is verholpen !!!!
iedereen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.