Mercedes-Benz Clk: electrische storing raambediening en stoelverstelling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 200 kompressor

Hallo, Wij hebben hier een CLK coupe staan waarvan de ramen schoksgewijs te openen en te sluiten zijn. Dit is ook het geval met de stoelverstelling. Ook zouden de ramen +/- 1 cm moeten openen bij het openen van het portier en dan zou ook de binnenverlichting aan moeten gaan. Dit is allemaal niet het geval. Als je geluk hebt dan gaat na het openen van het portier na verloop van tijd het raam een stukje open en dan gaat ook de binnenverlichting aan. Maar meestal is dit niet het geval. De portiercontacten werken zoals het hoort volgens de metingen. De ramen zijn te openen en te sluiten na meerdere keren op de knop te hebben geduwd. Iedere keer een stukje dan. Soms reageren de ramen helemaal niet op de knop bediening. Hetzelfde geld voor de electrische stoelverstelling.

Klant kwam met de klacht dat de ramen niet een stukje open gingen bij het openen van het portier en weer dicht gaan bij het sluiten. Daarbij ook de klacht dat soms spontaan de verlichting onderin de deuren aan gingen en ook weer uit. Het schijnt ook voorgekomen te zijn dat het linkse portierraam vanzelf zo'n 10cm open ging.

Alle fouten zijn zover als mogelijk uitgelezen en eventueel gewist. Accu klemmen hebben er al 2x een tijd afgelegen om alles te resetten. Maar dat heeft ook geen resultaat.
Ik heb al in schema's zitten kijken en er moet ergens een CAN-potentieelverdeler gemonteerd zitten waar alle signalen van de portiermodules en van de raambediening over lopen, maar heb deze nog niet kunnen vinden.

Heeft iemand hier een mogelijke oplossing voor?

Met vriendelijke groet,

Patrick

PetjeJB

Geplaatst door PetjeJB (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4045 (0) PRO, 9 jaar geleden

Was wel handig geweest als je de foutcodes ook had vermeld
heb je de ramen wel ingeleerd,want anders werkt de schakelaar niet goed en als je hem dan helemaal indrukt schokt het raam een keer.
en ik zou de doorvoeren van de stijl naar het portier controleren op een draadbreuk,dit omdat de stoelen ook vreemd doen

succes
Hans l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.