Mercedes-Benz E-Klasse: Electronische problemen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Dag forumleden,

Mijn eerste bericht dus ik hoop dat ik het probleem zo uitgebreid mogelijk kan beschrijven!.

Wij zijn sinds een maand of 3 bezit in een Mercedes E200 W211 met een Kmstand van 205000. Na een rit van ongeveer 200 KM kreeg ik aantal fout meldingen op de boordcomputer. Dit zijn zoals undervoltage, display lightning, brake system etc. Dit zijn niet alle foutmeldingen die worden weergegeven. Er zijn meer, zoals de ruitenwissers, mistlampen, koplampen kunnen niet meer worden uitgezet en buitentemperatuur meter. Hiervoor zijn wij zelf naar een Mercedes Dealer in Nieuwegein geweest voor het uitlezen van de computer. Na allemaal ellende met het garage zijn we uiteindelijk naar een particuliere garage geweest die het computer heeft uitgelezen. Hieruit blijkt dat de SAM defect is. De monteur heeft zelf een notitie gemaakt met SAM Bestuurder SAM Vo/Re. Nu zelf ben ik aan het twijfelen of het de SAM is die voorin bij de motor onder het zekeringskast zit ?

Ik heb toch uiteindelijk het onderdeel besteld maar ik weet niet zeker of dat het probleem gaat oplossen. Trouwens moeten die onderdelen eerst worden geprogrameerd ?

Met vriendelijke groet,

Gökhan

Ufaklik

Geplaatst door Ufaklik , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

izzi PRO, 13 jaar geleden

sam links voor onder de zekeringskast gaan wel eens defect en geven deze foutmeldingen ,de sam kan je zo proberen maar ik denk dat je nog wel een aantal parameters moet goed zetten.u kan deze al wel monteren en kijken of de problemen weg zijn

Ufaklik, 13 jaar geleden

Bedankt voor je reply Izzi.. Vrijdag krijg ik als het goed is het onderdeel binnen.. De monteur zelf heeft mij verteld dat het SAM die achterin zit ook een probleem weergeeft.. Maar hij zei eerst vervangen we de voorsste omdat die ook de achterste bestuurd.. Ik hou jullie op de hoogte!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.