Mercedes-Benz A-Klasse: electronishce selectiehendelmodule

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Deze A140 had het probleem dat de automaat regelmatig in noodprogramma viel en dat gaf hij een F aan bij versnellingskeuze. Diverse malen zelf uitgelezen en codes gewist met snap-on scanner (codes ; P1856 ecu transmissiebereik opn./druk funct. en P1875 can communicatie) maar met deze codes kwam ik niet verder en wissen gaf ook geen verbetering dus heb ik hem bij een dealer laten uitlezen. Daar krijg ik een reparatie-advies en wel; electronische selectiehendelmodule (ewm) uit- en inbouwen, zo nodig vervangen. Nu is mijn vraag, is dit te doen zonder speciaal gereedschap e.d. of is dit echt een karwei voor de dealer?
bvd voor reactie, Sjef.

autobedrijf schijf

Geplaatst door autobedrijf schijf (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

is volgens mij niet zo moeilijk bekijk de schakeld eenheid is ( heb het zelf bij een a klasse nog gedaan) maar vermoet dat ongeveer 't zelfde zal zijn als een 210 type maar moet na montage wel geherprogrammeert worden of zeker fouten gewist

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.