Mercedes-Benz A-Klasse: Tractiecontrole lampje brand spontaan en ESP/BAS , ABS Lampje ga

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170CDI

Hoi,

Ik heb het volgende probleem. Onze A klasse geeft tijdens het rijden (vaak alleen na het starten) aan dat tractiecontrol ingegrepen worden (hierdoor word motor vermogen geregeld en kan hij wel een terugvallen na laag toeren). Als je dan het gas loslaat pakt hij het weer op. Dit is vaak in de eerste 10/15 minuten na starten van de motor. Daarna lijkt alles weer goed te gaan. Nu ging gisteren ook de lampjes ESP/BAS en ABS branden. Na uitzetten van de motor en weer starten was dit weer in orde. Wat zou dit probleem kunnen zijn.

We hebben de auto pas en we hebben nog garantie.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

theDon

Geplaatst door theDon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PeterK011 (10), 14 jaar geleden

Hallo,dit probleem heb ik ook gehad,maar met c-classe '99.Deze lampjes gingen ook geregeld branden.Dit bleef zo enkele weken,en opeens was de accu stuk...Nieuwe accu geplaatst en heb geen problemen meer gehad. waarschijnlijk is de oorzaak te lage batterijspanning.Maar als de auto nog in garantie is moet de garagist dat maar oplossen.
Mvg

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

u kan proberen met vervangen remstoplichtschakelaar --best uitlaten lezen- word herstellen makelijker

groetjes u hebt GARANTIE ---garage de herstelling laten doen

theDon (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Weet niet of er dit iets mee te maken kan hebben maar ik heb net de bandenspanning gecontroleerd en linksachter was deze 2bar ipv 2.2. Na dit verandert te hebben leek het erger te zijn. Kon op de snelweg niet boven de 80 komen omdat continue de tractiecontrol werd aangeschopt.

Kan dit ook liggen aan accuspanning? Of kan het een sensor zijn? Misschien slag in de velg....

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

drukverschil te verwaarlozen van 0,2 bar

u zegt ik heb garantie -- niet verder ouw hoere -- garage laten oplossen --zelf beginnen is misschien problemen zoeken met de garage voor mij einde info.....

groetjes

theDon (0), 14 jaar geleden

was het ook niet van plan zelf op te lossen. Maar om nu een garagebedrijf direct op de blauwe ogen te vertrouwen gaat mij ook erg ver. Ga liever goed geinformeerd op pad dan dat ik me vanalles laat aansmeren en dan na enkele weken geen gehoor meer krijg omdat het buiten de garantie valt.

Nogmaals bedankt voor de info en hou je op de hoogte wat het probleem is geweest. Deze week ga hij terug en dan hoor ik vanzelf wat ze eraan gedaan hebben..

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.