Mercedes-Benz Vito: Elektrisch probleem na vervangen waterpomp?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 CDI

Hallo,

Ik heb twee weken geleden zelf de waterpomp van mijn camionette vervangen. Dit samen met mijn broer die nog een autotechnieker is geweest zij het bij een ander automerk. Op zich is alles dus goed gelukt (heel weinig plaats wel) maar bij het beeindigen van het werk merkte ik dat de batterij volledig plat was. Wss door het contact te laten opstaan doordat het werk over enkele dagen is gelopen omdat ook de remblokken en de stofkappen van de cardankoppeling werden vervangen.
Nu heb ik de batt meerdere uren aan de druppellader gehangen en de wagen vrij vlot aan de praat gekregen. Algauw merkte ik dat de temperatuursaanduiding op het dashboard en ook benzinepeil en snelheidsmeter niet echt waarheidsgetrouw werkten. Met het contact op en koude motor ging de temp meter naar maximum en bleef tankpeil onder nul. De wijzers slaan ook uit naar waar ze zin hebben op bepaalde momenten. De snelheidsmeter gaat bvb regelmatig naar max en valt dan weer weg. Ik dacht meteen zelf aan een zekering en heb deze allemaal afgelopen maar die lijken me allemaal perfect. Ik zou ook verwachten mss indien het een zekering betrof dat er geen aanduiding meer is en niet dat de wijzers uitslaan naar max, dan weer ergens halverwege om dan weer naar max en vervolgens eens naar min te gaan?
Ik vermoed een of ander elektrisch defect dus maar weet niet goed waar ik zou moeten beginnen zoeken.
Iemand die een vermoeden heeft waar het probleem zit of dit al eens heeft meegemaakt?

javna

Geplaatst door javna (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 9 jaar geleden

Loop de omgeving eens na waar je aan het sleutelen bent geweest , massakabel vergeten , stekkers niet goed gemonteerd ?

javna (0), 9 jaar geleden

Ok, zal dit straks zeker nog eens doen. Had idd nog wel een stekker gevonden die niet was vastgeklikt maar dit bleek het niet te zijn. Maar ik ga alles nog eens dubbel controleren en aflopen...

javna (0), 9 jaar geleden

Hallo, reeds enkele malen motorcompartiment afgelopen en gecontroleerd. Luchtfilter volledig verwijderd om goed te kunnen kijken maar niks abnormaal gevonden. Nog steeds zelfde probleem. Iemand nog ideeen? Anders zal ik hem toch eens naar de garage moeten brengen want dit is niet echt praktisch...

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

dashboard vervangen

javna (0), 9 jaar geleden

Hallo,

Heb in eerste instantie getracht om het dashboard te laten herstellen doch de kost aan onderdelen zou te duur uitgekomen zijn. Heb dan uiteindelijk een occasie dash gevonden. Dit was echter helemaal niet eenvoudig want deze zijn blijkbaar zeer gegeerd. Nu heb ik wel hetzelfde type te pakken gekregen (Magneti Marelli) maar de codes op de sticker zijn niet helemaal dezelfde. Ik vermoed dat het daardoor komt dat snelheidsmeter niet en temperatuursmeter gedeeltelijk werkt. Moeten de codes perfect overeenkomen om alle instrumenten te laten functioneren of is er nog iets anders aan de hand? Heb een dashboard van 2004 in handen gekregen terwijl het defecte van 2001 was. Codes kan ik ook posten indien nodig.
Groeten.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Je kan de codering laten aanpassen bij een specialist met de juiste apparatuur of bij de dealer.

javna (0), 9 jaar geleden

Dank u voor de info, ik zal eens langsgaan bij de dealer hier in de buurt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.