Mercedes-Benz M-Klasse 2009: Elektrische achterklep raadsel

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 642940, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 140

Na de vervanging van de achterklep door de dealer (lichte schade), werkt het elektrisch open en sluiten van deze achterklep niet meer helemaal:
- contactsleutel opent de klep nog wel, maar sluit hem niet meer
- bedieningsknop in het bestuurdersportier kan de klep niet meer openen noch sluiten
- rode knop op de klep zelf sluit de klep ook prima
- waarschuwingssignaal (plinggg) is niet meer te horen
Iedereen staat voor een raadsel. Of toch niet? Ik ben benieuwd.

Bean

Geplaatst door Bean , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

Ehombie PRO, 1 maand geleden

misschien een software update uitgevoerd. waardoor bepaalde coderingen verloren zijn gegaan. Dit kan dealer (of iemand anders met de betere scantools weer programmeren)

Bean, 1 maand geleden

Dank Ehombie, voor je advies. De Mercedes dealer gaat z'n werk nakijken en hoopt er dan uit te komen. In principe zijn er geen updates gedaan. Mochten er nog meer ideeën zijn, dan hoor ik het graag!

    Dat lijkt me het verstandigst....die weten wat ze gedaan hebben. ben meer een een bmw man...(hierbij kun je dat coderen/programmeren). succes - Ehombie PRO, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.