Mercedes-Benz C-Klasse: EPC blijft branden na het starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Mijn auto startte opgegeven moment slecht, dus ik naar de garage. Die stelde de volgende diagnose; namelijk een lekkage bij de brandstofpomp en alle 4 de gloeikaarsen zijn defect. Bij het uitlezen ontdekte ze ook dat de module in de linkervoor portier vervangen moest worden.
De lekkage en de 4 gloeikaarsen heb ik laten maken. De module in de voordeur heb ik zelf vervangen.
Vanaf het moment dat ik mijn wagen terug kreeg van de garage kwam dit probleem naar boven, het lampje ECP blijft branden, motor loopt wel, je kunt ook rijden, alleen niet harder dan 30 km. Zet ik de auto dan weg en start hem opnieuw na ongeveer 10 minuten, dan brandt het lampje ECP niet meer en hij rijdt weer als een trein. Dan kan ik ook de hele dag gwoon starten en rijden zonder problemen. 's Ochtends wer hetzelfde probleem, ECP brandt, 10 minuten wachten en hij loopt. De garage natuurlijk gebelt, van hoe kan dit nou, ik breng de auto met startproblemen en ik krijg hem terug met een storing in de brandstofelectronica (ECP). Ze vertelde mij, dat toen ze de auto deden uitlezen er al 12 fouten uitkwamen omtrent de brandstofpomp. Deze hadden ze allemaal gereset en tijdens het proefrijden waren er geen problemen. Hun kunnen er verder niks aan doen, waarschijnlijk moet de hele brandstofpomp vervangen worden als deze storing erin blijft zitten. Ik zelf heb zoiets van, hoe kan dit nou aan de brandstofpomp liggen, hij start, alleen het lampje ECP gaat branden, 10 minuten er na opnieuw starten en lopen. Dan is er volgens mij toch weinig aan de hand met de pomp en moet dit toch iets anders zijn. Wie kan mij helpen en heeft deze storing ook al eens meegemaakt.

Mario46

Geplaatst door Mario46 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 14 jaar geleden

Even uitlezen en codes hier plaatsen.
Oiram

tinus.01 (0), 14 jaar geleden

beste

jouw wagen heeft de lucas brandstofpomp,dus ga er maar vanuit dat hij stuk is.

mvg martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.