Mercedes-Benz E-Klasse: EPC lampje aan

Bouwjaar: 1999

Heb hier een e220cdi waarvan onder het rijden het EPC lampje aangaat waarna het vermogen wegvalt. Als je contact even uit en weer aanzet loopt ie weer normaal. alleen af en toe slaat ie wel slecht aan, auto gaat even aan maar zodra je gas geeft gaat EPC weer branden en auto slaat weer af. Voordat EPC onder het rijden gaat branden voel je de auto lichtig schokken.
Iemand bekend met dit euvel?

nightflyer

Geplaatst door nightflyer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het niet een idee om bij zulke klachten altijd de auto eerst uit te (laten) lezen?

Theo11321 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het wel een CDI?
Komt meestal voor bij een gewone diesel
problemen met de brandstofpomp

nightflyer (0), 18 jaar geleden

Ja is een cdi. Laat hem morgen even uitlezen. maar brandstoffilter is vervangen, toen leek het een tijdje goed te gaan, maar vandaag begon ie weer licht te schokken en sloeg ie weer af.

nightflyer (0), 18 jaar geleden

Ok na het uitlezen geen foutcode's gevonden, maar het viel op dat het alleen bij hard optrekken en in bochten voorkwam. Dus bedrading en stekkers gecontroleerd. 1 stekker op de verstuiver maakte slecht contact. De rest van de stekkers ook maar even gecontroleerd en gaat nu al een hele tijd goed!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.