Mercedes-Benz 270: ervaringen met invoeren Mercedes vanuit Duitsland

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: C 270 CDI Combi

Geachte lezers,

Ik ben voornemens om een goede gebruikte MB C Combi 270 CDI te importeren vanuit Duitsland.

Hebben jullie bruikbare tips en/of ervaringen om dit te regelen ? Is het verstandig zo'n auto te kopen particulier of bij de dealer ?

Graag U advies.

Met vriendelijke groet,

Ad

Ad van Seeters

Geplaatst door Ad van Seeters (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 270? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

waar je hem koop is niet zo van belang....heb je zelf geen kijk op zulke auto's neem dan iemand mee die er wel kijk op heeft.

let wel goed dat de fahrzeug brief bij de auto is...is deze niet aanwezig kun je het nl kenteken vergeten..

dupl-u-9189-5dd1486619e6c+akonijn (0), 17 jaar geleden

Ik ben ook voornemens zo'n zelfde type aan te kopen, maar weet nog niet of ik dat in het buitenland doe. Importeren/papieren ed lijkt me geen probleem.
Denk alleen dat het prijsverschil niet de moeite waard is. een leuke C270 '01 met alle opties command ed ~150000km kost daar ook al gauw 14 á 15duizend tel daar je bpm bij op en je zit zo aan de 20. Daar zitten de Nederlandse prijzen ook in de buurt.
Ik hou me natuurlijk altijd aanbevolen voor leuke tips

Succes
Arjan

dupl-u-18395-5dd1492fc6e4b+urfali_63 (0), 17 jaar geleden

Beste Ad,

Auto in Duitseland kopen is en blijft intressant dan de auto in Nederland te kopen ,want ten eerste zijn de duitse auto meestal beter onderhouden , hebben meer opties en hier komt het de kilometerstanden altijd kloppen ,want in Duitseland is het strafbaar om met kilometerstanden te rotzooien.

Zorg wel voor dat je een auto koopt dat de TÜV (apk) nog geldig is want je krijgt alleen een tijdelijke kenteken van ADAC ( duitse anwb ) als de TÜV nog geldig is je moet dan wel een kenteken hebben met een rode rand ( geldig in Europa tevens WA verzekerd ) de kenteken's met een gele rand is ook vekrijgbaar zonder een geldige TÜV ,maar is dan ook alleen maar geldig binnen Duitseland.De meeste autohandelaren maken er geen probleem van om voor de koop even een TÜV keuring voor je te regelen wat tevens ook door de RDW wordt overgenomen dus je hebt gelijk een geldige APK keuring in Nederland.

Voor de koop kan je ook je BPM bedrag uit rekenen op www.vwe.nl dan weet je ook gelijk wat je aan BPM moet betalen bij het invoeren van je auto.Je moet dan wel de nieuwprijs weten van je auto wat je terug kan vinden op www.autotrader.nl onder de categorie "autogids" de bouwjaar van de auto is meestal onder "EZ" aangegeven op de duitse auto site's.

Ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt gehad en hoor graag van je of je daadwerkelijk je auto in Duitseland hebt gekocht.


MVG.....

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Duitse autos zijn vaker beter onderhouden dan in nederland idd maar een mercedes van een dergelijk bouwjaar is hier meestal ook nog goed in het onderhoud, een knappe jonge mercedes is ook in duitsland erg duur een duitser hecht meer waarde aan zn benz dan aan zn vrouw vaak :-)
Vergeet niet dat als je je auto weer wilt verkopen, en je hebt een import benz, dat de waarde in de praktyk vaak lager ligt dan die van een nederlandse auto, een origineel nl auto heeft men liever dan een import ding.

Mijn ervaring, en ik ben vaak in duitsland geweest is dat het niet rendabel/goedkoop is om een jonge mercedes in duitsland aan te schaffen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 270 of stel zelf een nieuwe vraag.