Mercedes-Benz E-Klasse: ESP BAS storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi w210

al een jaar heb ik een ESP BAS storing, volgens de dealer moet ik de rembekrachtiger (€ 750,- ) laten vernieuwen maar met de remmen is niets mis mee.. Ook de remlichtschakelaar al vervangen. maar niets help..
De ene dag bijna geen problemen en de volgende dag met de voet op de rem starten en huppake daar komt tie weer.
met draaiende motor ook mijn stuur van links daar rechts gedaan en dan weer het midden
De accu polen losgehaald en dit hielp voor 1 uur daarna weer piep......

rijksweg rijden niets aan de hand en dan moet ik afremmen en ook weer piep... storing..

wie kan me raad geven...

groetjes henk

henkster

Geplaatst door henkster , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

jhl PRO, 12 jaar geleden

d'er heeft toch tenminste al iemand naar de staat van uw remschijven en remblokken gekeken? Als die te ver ingesleten zijn (de schijven) dan heb je ook soms een BAS-storing.

Renaultmonteurtje PRO, 12 jaar geleden

wat is de exacte foutcode ?

frans49 PRO, 12 jaar geleden

In uw rembooster zit een " losschakelaar " ( die niet appart vervangen kan worden ) , als deze hapert krijg je de melding BAS/ESP . Er zit ook nog een membraamwegsensor in , maar deze kan wel appart vervangen worden . Als de dealer zegt dat de booster vervangen moet worden zal er wel een probleem zijn met uw losschakelaar . Deze sensoren zorgen enkel voor de elektronische ondersteuning voor het in werking zijn van de BAS en/of ESP en je zal niets voelen bij het normaal remmen . Als je het probleem wil oplossen weet je wat je moet doen , de kostprijs is inderdaad geen lachertje . suc6

henkster, 12 jaar geleden

remmen en schijven zijn vervangen, toen sit gebeurd was ging het wel iets beter.. maar nu weer elke dag die storing, en waar zit die membraamwegsensor dan ? en inderdaad bij het remmen voel ik niets maar mijn esp doet het alleen niet... als het lampje brand..

groetjes henk

jhl PRO, 12 jaar geleden

er zit een naald naast het je hoofdremschakelaar in het membraam. Deze durfde als eens problemen te veroorzaken.

pascals, 12 jaar geleden

henkster ik weet niet of je het probleem al opgelost hebt ik heb het ook gehad soldeer punten gewoon bij de zekering zaten los ging met de zekering op en neer en deed het weer goed wel even opnieuw vast solderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.