Mercedes-Benz C-Klasse: ESP grijpt (alleen) in bij langzame bocht (ca. 20 km/h)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220CDI

Wij (samen met MB professional) zoeken we de oplossing voor het volgende:
Alleen bij langzame bochten (links of rechts) van ca. 20 km/h en een bepaalde draaihoek grijpt de ESP in.(lamp knippert en vermogen valt even weg). Langzamer of sneller de bocht nemen dan is er niets aan de hand.

Alle waardens via de computer uitgelezen bij het rondjes draaien en geven geen vreemde afwijkingen. Wielomwentelingen, stuurhoeksensor, hellingshoeksensor alles reageert correct en geeft een normale waarde. Alles gechecked via de computer.

Het lijkt alsof de software bij deze snelheid en andere variabelen een foute berekening maakt en de ESP laat ingrijpen.

Opmerkelijk dat het alleen bij deze snelheid is en een redelijke korte draai.
Wie heeft de gouden tip?

Geplaatst door

rvangelder (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als ge eens een nieuwe hellingssensor plaatst en terug proef rijden of met een ander voertuig de electronische doos die op de abspomp staat verwisseld ik zou zo iets proberen en nadien terug afbouwen -- als ge met meten er niet uitkomt is omwisselen volgens mij een optie
succes

willy9 0
badge

15 jaar

Dank willy9. Zojuist belde de MBprofessional met hetzelfde voorstel en deze actie staat gepland voor volgende week vrijdag. Ik zal de electronica boven de ABS pomp als tip doorgeven aan hem. Het is jammer dat het een zoektocht wordt.

Kan het geen fout in de software zijn die je door een herinstallatie ongedaan kan maken?

Ik hou je hoogte en bedankt voor je advies.

rvangelder 0

15 jaar

ik heb de electronica als is één maal verwisselt met een ander voertuig waarvan het esp lampje ook aan ging onregelmatig door het omwisselen was het opgelost - daarna terug de eigen electronica en het probleem was er terug ---- oplossing was een nieuwe electronica -- ook even mee bezig geweest-ander geraakt ge er niet uit
groetjes en succes

willy9 0
badge

15 jaar

Afgelopen vrijdag heeft de MB prof alles mogelijke sensoren omgewisseld voor eenzelfde auto. We krijgen het probleem er niet uit. Komen nu uit op het compleet uitwisselen van de zekering/relaiskasten/electronica. pff. 1500,- maar succes is niet verzekerd.

Nog iemand ideeen?

rvangelder 0

15 jaar

kan de dealer de service hulp (TCS of TIPS-FALL systeem) bij deze speciale fout niet inschakelen daar zij toch nog meer inf en ondersteuning van mb duitsland hebben en krijgen

optie ; kunt ge de electonica niet bevriezen met een speciale spuitbus (in de handel verkrijgbaar)

willy9 0
badge

15 jaar

heb nog een optie in vorig antwoord toegevoegt

willy9 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.