Mercedes-Benz 312: Fluittoon is overgegaan in gepruttel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,9

Wie kan ons helpen ? De Mercedes Sprinter 312 D is het onderstel van onze Hymer Camper. We zijn net terug van een rondreis naar Spanje en Portugal en nu deed de camper raar: bij vertrek hoorden we bij een beetje doortrekken een fluittoon, alsof de turbo (voor zover we die hebben) van zich liet spreken. Eerder was ons dit nooit opgevallen. In Spanje (toen was het al wat warmer) bleek de fluittoon weg te zijn maar vervangen te zijn door een aanhoudend frrrrrrrrrrrrrr, zo te horen uit het rechterdeel van het motorgedeelte.
als de camper geen werk hoeft te doen (dus: klep open en gas geven) hoor je niets bijzonders. Alleen tijdens het rijden en met name als je kracht vraagt.
We missen geen vermogen. Vreemde geluiden zijn alleen zo irritatant.

Heeft iemand enig idee wat er loos is of kan zijn ?


Peter Montenij

monte179

Geplaatst door monte179 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou je zou denken dat er ergens een scheurtje in een slang zit of een pakking van uitlatspruitstuk of dergelijke gescheurt is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.