Mercedes-Benz 412: foutcode 1470

Bouwjaar: 1999

Wij hebben een sprinter die bij vollast plots begint in te houden en nog maximum 70 km per uur kan rijden. Bosch KTS 500 geeft foutcode 1470 aan. De EGR klep is ok, alle vacuumleidingen zijn ok, de turboklep en luchttemp sensor op de buis van de intercooler zijn ok. We hebben met de wagen gereden terwijl de volledige uitlaat afgekoppeld was, maar de fout bleef terugkomen. De steen in de katalysator is verwijderd. Heeft er iemand nog wat raad?

bouchierdezutter

Geplaatst door bouchierdezutter (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Gaat hij in noodloop? Doet hij dit altijd of alleen zo nu en dan bij optrekken?

bouchierdezutter (0) PRO, 18 jaar geleden

komt inderdaad in noodloop. na uitschakelen contact is alles terug ok maar na enkele keren in vollast te hebben doorgetrokken komt de fout terug

janus5151 (0) PRO, 18 jaar geleden

even de drukwandelaar vernieuwen

bouchierdezutter (0) PRO, 18 jaar geleden

bedankt voor de reacties. Janus, heb je een andere (meer vlaamse) benaming voor drukwandregelaar? Wij waren van plan om de klep onderaan naast de luchtfilter te vervangen, maar de auto heeft het probleem niet meer voorgehad, dus wij houden ons hart vast.

DE2039 (0), 18 jaar geleden

gewoon uitlezen op lt vw en anders is slk 200 het zelfde
probeer maar gewoon je krijgd hem er dan vast uit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.