Mercedes-Benz 200: Gaatje in de tank,wat te doen?

Bouwjaar: 1990

vandaag bij m'n broer geweest,want hij heeft me geholpen om het audio apparatuur in deze auto te bouwen,alles ging perfect,tot dat hij de subwoofer kist met klemmetjes wilde monteren in de kofferbak.Op het moment dat hij tegen de achterwand van de achterbank (waar dus de tank zit)boorde bedacht hij opeens dat daar de tank dus zat,maar toen was hij er al doorheen.Het was weliswaar een ongeluk,maar het gaatje (3 mm.) zit er nu wel in.Gelukkig zit de tank niet zo vol dat de benzine er uit lekt en hij heeft er een zelftappertje met daar aan kit in geschroefd,voor alle zekerheid en tegen de stank,ook heeft ie een grote handdoek tussen de tank en de bekleding geplaatst.Nu is mijn vraag:Wat kan ik doen aan het gaatje in de tank?Kan dit gesoldeerd worden of op een andere manier dicht worden gemaakt of zit ik aan een andere tank?Zo ja,wat kost een tank voor deze auto?Het gaat om onze 200e ('90)

The Birdman

Geplaatst door The Birdman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Solderen zal zeker kunnen maar dan moet je wel je tank eruit kunnen(laten)halen. Dit is vaak lastiger dan je denkt. Vervolgens zou je een schroefje of iets dergelijks kunnen (vlam) solderen. Zorg wel ervoor dat alle benzine resten verwijdert/ verdampt zijn en de dop en vlotter opening open zijn.
Succes

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou 'm met een pompnagel dicht maken.
Parker eruit, opboren met 4mm , plek ontvetten
pompnagel 4mm instrijken met 2 coponentenlijm ,
monteren , goed laten uitharden.
met volle tank kontroleren op lekkage.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja klinkt ook best goed, en is waarschijnlijk veel goedkoper en zeker veel sneller.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Zo'n potnagel heeft in gemonteerde toestand toch een gaatje in het midden? Of is een pompnagel iets anders?

Mercedes 200D (55), 19 jaar geleden

Hallo,

Een neef van mij heeft het zelfde probleem gehad maar dan bij een merc 190, hij had het opgelost met een soort kneedgum
(word harder dan metaal).
Wat je moet kneden dacht dat het 2 componenten was, en dat had hij erop gedaan.
Ik weet dat hij er 3 maanden mee gereden heeft daarna had hij zijn Merc ingeruild, hij had verder geen lekkage in de 3 mnd, weet niet wat er na de 3 maanden gebeurd is.
Hij had het gekocht bij een automaterialenzaak.
Maar het is een idee!

erka (0) PRO, 19 jaar geleden

Andre, dit spul heet "DEFCON" of iets in die richting, je spreekt het zo uit maar of het zo geschreven wordt weet ik niet.

persoonlijk zou ik er een andere tank in monteren want het blijft tenslotte een benzine tank, bij een ongeval met brand of zo kan het wel eens heel nadelig uitlopen als de tank gerepareerd is, hoe goed het ook gebeurd is.

en als ik hem al zou repareren zou ik meerdere opties kiezen, gaatje dichtmaken met bovenstaande voorstellen maar er ook nog eens een extra afdicht plaatje overheen kitten/plakken.
volgens mij is carroserie kit hier wel redelijk geschikt voor, plakt als de hel, wordt goed hard en dicht goed af....

succes !

groet


ps "defcon" zal niet meteen te koop zijn bij automateriaal zaken, maar eerder bij gereedschapzaken of zo, ik heb het destijds verkregen via een constructie staalbedrijf.
dit werd gebruikt voor lagerschalen te repareren geloof ik
Roger

The Birdman (0), 19 jaar geleden

Mijn broer heeft een soort middel gekocht als hierboven beschreven staat wat tot 300 graden bestendig is,benzine bestendig is,etc,etc.Dit spul schijnt bikkelhard te worden en wordt moeilijk doorboorbaar.Volgens sommige mensen zou dit de oplossing zijn,zo'n verpakking bestaat uit twee tubes,een middel en een harder zeg maar die je samen moet voegen.Dit spul kostte hem € 10,25.In 1e instantie is het een noodoplossing zodat het in ieder geval beter afdicht dan nu en kijken wat we verder gaan doen,het liefst natuurlijk een andere tank,maar goed afwachten op bericht v/d verzekering waar dit hele voorval ook bekend is.
Groetjes Mark.

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Haal toch een andere op de sloop voor een paar tientjes..

LAVERDA 750 (0), 19 jaar geleden

Er zijn popnagels met een dichte bodem die worden gebruikt bij sierlijstklemmen van oldtimer Mercedessen

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou het gat zeker ruim insmeren omdat de tank denk ik rondom het gatjes ook al dun is... De kans bestaat natuurlijk dat je na een tijdje ergens anders weer een gaatje aantreft en bezig blijft met smeren...
Misschien is het idd wel net zo makkelijk om een andere tank te halen van bv de sloop.......

Xander12358 (0), 18 jaar geleden

Een tank is nooit voor 100% dicht te krijgen. Het kleinste haarscheurtje kan al lekkage geven. Je moest voor die 2 componenten shit toch al de tank eronderheen halen, dan kun je beter zoals eerder gezegd een tank bij de sloop halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.