Mercedes-Benz 200E: Galopperen stationair toerental

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Een half jaar geleden ben ik trotse eigenaar geworden van een youngtimer, een Mercedes 200E uit 1991 met 104.000 km op de teller. Vanaf het begin doet het volgende zich voor:
De auto start warm en koud altijd perfect. Loopt na koude start 1100 toeren. Na enkele seconden zakt het toerental naar een keurige 800. Echter zodra de motor warm is gaat het toerental op en neer. In het ergste geval tussen de 600 en 900 toeren. Ik wordt er echt een beetje gek van. De auto rijdt verder perfect, zonder horten of stoten. Het benzineverbruik is gemiddeld 1 op 11,5. Ik weet dat een dergelijke vraag eerder is gesteld, maar dan kwamen alle symtomen niet met die van mij overeen. Vandaar dat ik de vraag toch voorleg. Wie heeft hier een idee over?

Nick8078

Geplaatst door Nick8078 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

Marcel6967, 15 jaar geleden

zit er misschien een stappenmotor op deze auto dan kan die stuk zijn heb ik bij mijn bmw ook gehad

autoxpert790 PRO, 15 jaar geleden

vervang je lamdasonde maar

Nick8078, 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Daags na het plaatsen van mijn vraag kwam ik een kennis tegen die had het over vacuumslangetjes die losgeschoten konden zijn of evt. gescheurd etc. waardoor valse lucht zou worden aangezogen. Ik heb de twee bovenste slangetjes een beetje aangedrukt, zag er verder niets aan en wat denk je, het stationair toerental is nu wel goed. Ik heb geen idee of dit nu de oorzaak was. Vind het eigenlijk wat vreemd en erg simpel. Maar goed, het kan toch niet toevallig zijn. Ik wacht het voorlopig wel even af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.