Mercedes-Benz E-Klasse: Geen voeding terwijl accu op spanning is

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

Hallo allemaal,

Ik heb een Mercedes W123 met een "probleem". Hij startte van het een op het andere moment niet meer door een onbekende oorzaak. Uiteraard zit er voldoende benzine in, maar wanneer ik de sleutel erin steek gaat de startmotor niet eens rond. Eigenlijk gebeurd er helemaal niks wanneer je de sleutel in het contact steekt. Daarom aan de haal gegaan met startkabels, geen enkele verandering. Aantrekken werkte wel, maar na een half uur gereden te hebben om een eventueel lege accu op te laden, gaf de auto bij een herstart wederom geen kick.

Nu heb ik de accu eruit gehaald en aan de acculader gelegd, maar wederom geen resultaat. Ik heb een vermoeden dat het misschien ergens aan een of andere zekering kan liggen? Voor alle duidelijkheid de accu is 100% goed, alleen niks qua elektronica doet het. Wie kan me helpen? Alvast hartelijk bedankt!!

Vriendelijke groeten,

Erik

Erik80

Geplaatst door Erik80 , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

als jij je contact aanzet branden dan wel je controlelampjes op het dashbord

Erik80, 11 jaar geleden

[quote=robby10030]als jij je contact aanzet branden dan wel je controlelampjes op het dashbord[/quote]
Hallo Robby,

Bedankt voor je antwoord.
Ik heb een volle accu teruggeplaatst, en de sleutel omgedraaid. Er branden helaas géén controlelampjes. Lijkt wel alsof er in de straat een EMP-bom is gevallen die alle elektronica heeft uitgeschakeld...

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

zet eens een startkabel op min accu en op motorblok,of schassies auto allebij effe proberen,even de originele min kabel eraf pakken het kan zijn dat die kabel niet goed in de klem zit geklemd

Erik80, 11 jaar geleden

Het is gelukkig opgelost! Ben naar een automaterialenzaak geweest met mijn accu, en het bleek dat deze toch zo dood was als een pier. Waarom mijn acculader aangaf dat hij helemaal volzat is mij onbekend, maar ik ben in ieder geval blij dat het slechts aan de accu lag!

Bedankt voor de geplaatste hulp en fijne paasdagen!

Gr. Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.