Mercedes-Benz EQC 2019: Geluid rechts achter vanaf 107 km/h

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Elektriciteit, Motorcode: EM0016

Beste allen,

Met veel plezier rij ik een dikke 8 maanden de EQC, maar er is een irriterend geluid vanaf 107 km/h tot +/-120. Het is een soort huilend/zoemend geluid van rechts-achter.

Wat is gedaan?
- Band rechts-achter vervangen voor een ander model en merk voor een proefrit. Mocht niet baten.
- Wiellager vervangen rechts-achter. Mocht niet baten.

De garage (universeel) denkt nu aan de elektromotor. Vervangen is niet goedkoop en een demontage motor kunnen zij ook niet plaatsen. Bij verschillende proefritten komt het geluid ook meer van rechts dan het midden.

Nu vraag ik mij af of het ook nog de as (A2933501100) kan zijn die tussen het lager en de motor zit? Of is dit een gefixeerde as zonder lagers die in principe geen bijgeluiden kan maken? Zie foto.

Alle hulp is welkom.

.

Geplaatst door

Johanml (55)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dit lijkt me geen gefixeerde as, gezien de 2 homokineethoezen... ik denk ook dat deze as toch enige beweging moet kunnen maken met hobbels en bobbels...

marcel331 65

1 maand

Het geluid veranderd ook bij hobbels en bobbels (harder en zachter) en is weg als er gas gegeven wordt. Zou het eerder de as kunnen zijn dan de motor?

Johanml 55

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz EQC of stel zelf een nieuwe vraag.