Mercedes-Benz GLC-klasse 2019: Trekhaak

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Mijn zoon heeft een MB GLC. Hij is vandaag terug van vakantie met de auto + vouwwagen. Vanmiddag deze combinatie helemaal schoongemaakt. De MB is voorzien van een zgn. uitvaltrekhaak(elektrisch). Nu blijkt dat de trekhaak niet kan "inklappen".
Herkent iemand deze "storing" en hoe is deze opgelost?
Kan deze "storing" opgespoord worden middels "uitlezen" van de electronica?
Ben benieuwd wie ons kan helpen, en alvast bedankt voor de te nemen moeite.
Frans/Landgraaf

Geplaatst door

Benz190 (255)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Heb je geen handleiding van de trekhaak, moet er misschien eerst een borging verwijderd worden..?

Hans4040 1005
badge vip badge

1 maand

inderdaad zoiets....
of is je stekkeraanluiting niet voldoende teruggedraaid (oid), ben verder ook niet bekend met dit model.
Anders e.a. uitlezen en kijken welke parameter niet voldoet

Ehombie 200
badge

1 maand

Hallo Ehombie, fijn dat jij meekijkt maar zeker ook meedenkt, dank daarvoor. Op het dashboard verschijnt de tekst(storing): Trekhaak vergrendeling control. Aanhangwagenvoorziening vertoont een storing: De zwenkprocedure herhalen.
En dat is nu net het probleem: als de knop van de schakelaar wordt bediend, gebeurt er niets. Tevens brandt dan een rood lampje in de drukknop.

Benz190 255

1 maand

.

Benz190 255

1 maand

sla eens met een stuk hout tegen de trekhaak links of rechts, daar zitten twee microschakelaars die deze vergrendeling controleren

Goedemorgen monteur senior, bedankt voor uw suggestie/informatie v.w.b. de storing van/in de trekhaakvergrendeling. Mijn zoon en ik hebben gisteravond uw advies opgevolgd, doch helaas heeft dit niet geleid tot het oplossen van de storing ondanks dat wij de trekhaak toch een paar flinke "tikken" hebben verkocht. Wij zullen vandaag contact opnemen met een MB-garage voor het uitlezen van de OBD(suggestie van Hans4040). Uiteraard houd ik jullie allemaal op de hoogte. Groetjes Frans.

Benz190 255

1 maand

Het uitlezen was een suggestie van Ehombie...ik vroeg of er geen handleiding van de trekhaak was.
We horen wel of uitlezen wat opgeleverd heeft,
succes.

Hans4040 1005
badge vip badge

1 maand

Hallo Hans4040, Ehoubie, Monteur Senior,
de volledige elektrische trekhaakinrichting doet het weer als een WELTMEISTER. De OBD werd bij de Mercedesgarage uitgelezen en, - uiteraard -, gaf die een storing aan, doch kon niet "vertellen" of dit een mechanische dan wel elektrische storing zou zijn. Er werd wel een nieuwe zekering geplaatst, en zie daar, op het moment dat de schakelaar werd bediend, hoorden wij een "klik", waarna de trekhaakinrichting weer functioneerde. Uiteraard hebben wij thuis deze handeling nog enkele keren herhaald, waarbij de trekhaak netjes zijn werk deed wat hij moest doen. Of dit nu aan het wisseling van de zekering heeft gelegen, is ons niet helemaal duidelijk, doch werking van de trekhaak is weer perfect. Hans, er is uiteraard een uitgebreide handleiding bij deze auto, doch er staat niet hoe te handelen als de trekhaak weigert om te bewegen. Ook de suggestie van Monteur Senior, hebben mijn zoon en ik, meerdere keren uitgevoerd, doch met niet het gewenste resultaat, waarbij het wel correct is dat in deze trekhaakinrichting één of meerdere sensoren aanwezig zijn, maar helaas.
Langs deze weg willen mijn zoon en ik jullie heel erg bedanken voor het lezen en meedenken, alsook het aanleveren van suggesties n.a.v. de "trekhaakklacht".
Groetjes Frans.

Benz190 255

1 maand

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Hans4040 1005
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz GLC-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.