Mercedes-Benz GLC-klasse 2019: Ruitensproeiers(3) werken niet.

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 200

Mijn zoon is onlangs in het bezit gekomen van bovenomschreven MB GLC. Prachtige auto, gekocht van 1e eigenaar, met 17.000 km op de teller.
De wisserbladen aan de voorzijde werken perfect, doch de ruitensproeiers(3 stuks) van de voorruit werken in het geheel niet.
Frappant is wel dat aan de achterkant zowel de wisser alsook de sproeier wél werkt.
Wie herkent dit "probleem" en aansluitend wat is/kan de oorzaak zijn. Bedankt voor jullie reactie(s).

Benz190

Geplaatst door Benz190 (120) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz GLC-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

7 maanden geleden - Master_

Jij hebt 2 pompjes, 1 voor achter en de andere voor de voorruit. Waarschijnlijk is je pompje defect , anders sproeien en de spanning op je pompje meten (dan weet je het zeker) ? Ik weet niet of je ook 2 reservoirs hebt anders kan deze ook leeg zijn :-)

7 maanden geleden - Heino4267

Als je één reservoir hebt, werkt de ruitenwisservloeistofpomp vaak voor zowel de voor- als de achterruit.
De ene kant op draaien van het pompje bedient de voorruit, de andre kant op draaien de achterruit.
Om dat goed te laten werken moet je kijken welke kant de pomp op draait en welke kant op het niet doet. Vaak zitten er dan aan weerszijden van de pomp in de vloeistofleidingen éénrichtingsklepjes, die moet je ook controleren of ze naar één kant afsluiten.

check

Beste antwoord, geplaatst door

7 maanden geleden - Pivavar

Harder drukken. Het knopje op de stengel heeft 2 posities. Even drukken laat de wissers 1x wissen. Doordrukken en de sproeiers doen mee.

    Hallo Pivavar, jij hebt de HOOFDPRIJS gewonnen. Jouw antwoord heb ik doorgezet naar mijn zoon, die terstond jouw suggestie ging checken, en zie daar, alles werkt als een WELTMEISTER ! ! ! ! Mijn zoon is ook steeds voorzichtig met alle handelingen in/aan zijn nieuwe auto, hij voerde nu jouw aanwijzingen uit en belde direct dat nu alles perfect reageerde, dus alle ruitensproeiers werken zoals dit hoort te zijn. Namens mijn zoon, heel erg bedankt voor jouw GOUDEN TIP(OPLOSSING!). - - Benz190 (120), 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz GLC-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.