Mercedes-Benz 190: Geratel

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Hallo,


Ik hoor een ratelgeluid wanneer de auto stationair draait. Als ik wat gas bijgeef dan stopt het geratel. Het lijkt kettinggeratel omdat het uit de buurt van de distributieketting komt. Zou het ook de kettingspanner kunnen zijn en hoe controleer ik dit?

iemand advies?

Alvast bedankt!

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk is je ketting te lang aan het worden,waardoor je spanner hem niet meer voldoende op spanning kan houden.Zoek iemand op die er verstand van heeft,en laat hem controleren of als de krukaspoelie op 0 nul staat je nokkenas op zijn merkteken staat.Staat de nokkenas voorbij zijn merkteken dan is je ketting gerekt,en moet vervangen worden.Altijd motor rechtsom draaien als je er voorstaat,en altijd aan de krukas draaien en nooit aan de nokkenas.Succes!

Ylias (0), 12 jaar geleden

zal ik doen. Zou een lange aftandsrit in de tussentijd kwaad kunnen doen? Een rit van 2500 km.

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt me niet zo,n probleem.

Ylias (0), 12 jaar geleden

Het was de multieriemspanner. Probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.