Mercedes-Benz w124: getik motor

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

hallo,ik heb een w124 met zo nu en dan getik in motor,zouden dit de kleppen kunnen zijn? het getik wordt steeds harder en blijft continue,weet iemand of dit een kostbaar probleem is?
alvast bedankt

dirk2279

Geplaatst door dirk2279 , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

jan T PRO, 14 jaar geleden

ja dat kan natuurlijk dirk maar dat is zo niet tebeoordelen ; zit er wel genoeg olie in?

groetjes jan.

dirk2279, 14 jaar geleden

ja ,er zit genoeg olie in,en heeft ook niet droog gestaan,ik vraag me ook af of er verder schade aangericht kan worden,als je blijft rijden

jan T PRO, 14 jaar geleden

dirk dat is zo niet tebeoordelen dan is het verstandig om er een monteur na telaten luisteren en kijken wat hij zegt als hij het gehoord hebt.

groetjes jan.

dirk2279, 14 jaar geleden

ja,heb ik al gedaan,maar dan hoor je natuurlijk niets,maar alsnog bedankt

Harry4233 PRO, 14 jaar geleden

Lekkende klepstoter(s), olie verversen zo snel mogelijk indien dit nog net onlangs gebeurd is, tip van mij vul hem met olie van het merk Elf, 10w40, en gooi een potje
reinigingsmiddel van bv forte voor vervuilde klepstoters erbij in, meestal is het dan over heb er zeer goede ervaring mee, indien niet over moet je je klepstoters vervangen, dit is het goedkoopst als je een 4 cil hebt, maar dat kan ik niet opmaken uit je gegevens, maar tis een redelijk klusje even, nokkenas moet eraf etc.

dirk2279, 14 jaar geleden

hallo harry,pas geleden is de olie nog ververst,zou ik em dan nog een keer moeten verversen,nu op het moment is het minder geworden ,weet niet waarom tank sinds kort v-power benzine(toeval?).Is het erg kostbaar om je klepstoters te vervangen?,als dat het is.
en alsnog bedankt voor de tip
groeten dirk

Harry4233 PRO, 14 jaar geleden

V power heeft meer reinigende toevoegingen dan normale benzine dus zou in theorie kunnen, wat voor olie zit er nu in je motor dan, merk en viscositeit? zeker als je klepstoters wat minder aan het worden zijn kan het enorm schelen wat voor olie je gebruikt echt, probeer in ieder geval even een toevoeging voor vervuilde klepstoters gewwon bij je olie ingooien, kost een tientje zon potje.
Vervangen is plusminus 150 euro aan klepstoters en een paar uurtjes werk, hooguit 3

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.