Mercedes-Benz Vito: Gloeibougies

Bouwjaar: 1998

Bij mijn vito 110D gaat lichtje voorgloeien opnieuw branden na het starten.Motor start nog goed,maar het is ook zomer.
Naar wat ik hier gelezen heb wellicht gloeibougies defect.
Waarzitten die? Of wat moet je demonteren om erbij te kunnen om ze uit te meten en te vervangen? Zie wel de verstuivers zitten.
Krijgen de gloeibougies spanning via een relais? En zo ja waar steekt het relais?

Roland10244

Geplaatst door Roland10244 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Roland10244 (0), 18 jaar geleden

Heb nog eens zeer goed gekeken en meen in de diepte gloeibougies te zien.Moet de inlaatcollector eraf om de gloeibougies te vervangen? Krijgen de gloeibougies stroom via een relais? Waar zit het relais? Ik zou graag vandaaruit eerst de gloeibougies doormeten. Want stel u voor dat een relais defect is in plaats van gloeibougie dan ben ik verkeerd bezig.Wie weet raad?

Roland10244 (0), 18 jaar geleden

Rechts naast de radiator steekt de aansluitbox voor de gloeibougies. Vandaaruit doorgemeten, twee stuks defect(grotere weerstand)
Kunststofklemmetjes waarmee de bekabeling vastligt en commando van de gaskabel naar de dieselpomp losgemaakt
Dan met veel geduld de gloeibougies eruit geschroefd
Nieuwe gloeibougies bespoten met keramische spray en alles terug in elkaar gezet.Hoop dat sommigen hier iets aan hebben.
Ben wel nog op zoek naar werkplaatshanboek, of CD

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.