Mercedes-Benz V-Klasse: Groot licht defect

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: V220 CDI

Hallo,

sinds een tijdje werkt mijn grootlicht niet meer helaas. Omdat hij over 2 weken voor de apk keuring moet zal het wel moeten werken. Ik heb reeds alle zekeringen en uiteraard de lampen bekeken maar hier zit het probleem helaas niet. Is er iemand die dit probleem herkent en mij een oplossing kan bieden??

Grt
Danny.

Suc-6

Geplaatst door Suc-6 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kontroleer (of laat kontroleren) de schakelaar eens. Misschien werkt die niet meer goed.

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

heb u 12v tot aan stekker lamp en is u massa goed , al met ander lamp geprobeert

Suc-6 (0), 14 jaar geleden

ja ik heb daar 12v anders zou het dimlicht ook niet branden lijkt mij.
Ik heb al gedacht aan de combi schakelaar omdat het schijnt dat daar de weerstand inzit. Echter als ik die eraf haal kan ik ook direct naar de dealer om de airbag te resetten........... Dus ik hoop erop dat er iemand is die weet of het daaraan kan liggen ja of nee, alles werkt namelijk verder in de combischakelaar. :-(

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

dimlicht en grootlicht is afzonderlijk -- als u bij omschakelen van groot naar dimlicht die 12v niet hebt combischakelaar vervangen

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Airbag resetten is niet nodig; contactslot uit en de sleutel in je zak stoppen, 15 minuten wachten en dan het stuur eraf halen.
Geen probleem.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Meet gewoon eens op de lamp of je spanning hebt(het gaat om de H4-lamp). Heb je geen spanning, controleer dan de stekker op je koplamp, deze wil ook nog weleens oxideren. Is dat goed en je weet zeker dat de zekeringen heel zijn, dan denk ik aan je kombi-schakelaar. Dat is een onderdeel wat nog weleens defect gaat bij dit type. Probeer eens als je het grootlicht aan hebt om wat te rommelen met de bedieningshendel, om te kijken of het grootlicht dan wel aan gaat. Als je het stuur eraf haalt, moet je zorgen dat je contact niet aangaat terwijl je de airbag los hebt. 15 minuten wachten is niet nodig bij dit type trouwens. Als je toch het contact aan moet hebben, koppel je de airbag vooraf gewoon weer aan en er is niets aan de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.